2017.05.22. 16:14:38 10303 267

Mit tegyünk, ha törlik vagy késik a repülőjáratunk?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eljött a nyár, végre kezdődhetnek a szabadságok. Ilyenkor sokan választják a külföldi utakat kikapcsolódás céljából. Ezzel együtt gyakran hallani elégedetlen utazókat, akik amiatt panaszkodnak, hogy törölték a lefoglalt járatukat, vagy nem tudtak időben elindulni a járatkésés miatt.

Utazás repülővel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás repülővel

Észlelve a probléma elterjedt jellegét az Európai Unió a tagállamok egységes szabályozásának biztosítása érdekében a 264/2004 EK rendeletben rögzítette azokat a lehetőségeket, melyekkel a légiutasok élhetnek ilyen esetekben.

A szabályozás alapján amennyiben egy járatot törölnek, a légitársaság köteles az utas választása szerint:

a) a jegy árának a visszatérítésére hét napon belül, vagy

b) átfoglalni a járatot, összehasonlítható szállítási feltételek mellett, a végső célállomásukhoz a legkorábbi alkalommal; vagy

c) átfoglalni a járatot, összehasonlítható szállítási feltételek mellett, a végső célállomásukhoz egy későbbi időpontban, amikor az utasnak megfelel, az ülőhelyek rendelkezésre állásától függően.

Amennyiben az utas választása szerint a járat átfoglalására kerül sor, a légitársaság köteles étkezést és frissítőket biztosítani az utas részére. Továbbá az utas szállodai elhelyezésre is igényt tarthat abban az esetben, ha egy vagy több éjszakás ott tartózkodás szükséges vagy ha a szándékaihoz képest tovább kell ott tartózkodnia. Ebben az esetben a szállás költségeinek biztosítása mellett a légitársaság biztosítani köteles a szállítást a repülőtér és a szálláshely (hotel vagy egyéb) között. Ezenkívül az utasoknak díjmentesen két telefonhívást, telex vagy faxüzenet, vagy e-mail küldését kell felajánlani.

Az említettek mellett az utasoknak joguk van az üzemeltető légifuvarozó általi kártalanításhoz, melynek összege 250, 400 és 600 euró a lefoglalt repülőút távolságától függően. A távolság meghatározásánál azt az utolsó célállomást kell alapul venni, amelynél a járat törlése miatt az utas érkezése késik a menetrend szerinti időponthoz képest.

A fentiekben felsorolt kártalanítás nem jár az utasoknak abban az esetben, ha

a) legalább két héttel indulás előtt tájékoztatták őket a járat törléséről, vagy

b) legkorábban két héttel és legkésőbb hét nappal indulás előtt tájékoztatták őket a járat törléséről és átfoglalást ajánlottak számukra, lehetővé téve, hogy legfeljebb a menetrend szerinti indulás időpontja előtt két órával korábban induljanak és végső célállomásukat a menetrend szerinti érkezési időponthoz képest legfeljebb négy órás késéssel érjék el; vagy

c) indulás előtt hét napon belül tájékoztatták őket a járat törléséről, és átfoglalást ajánlottak számukra, lehetővé téve, hogy legfeljebb egy órával a menetrend szerinti indulás időpontja előtt induljanak, és végső célállomásukat a menetrend szerinti érkezési időponthoz képest legfeljebb két órás késéssel érjék el.

Nagyon fontos kiemelni, hogy sajnos nem jár kártérítés abban az esetben sem, ha a légifuvarozó bizonyítani tudja, hogy a járat törlését olyan rendkívüli körülmények okozták, amelyeket minden ésszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni.

Járatkésés estén a kártalanítás összege a késés időtartamától és a repült út távolságától függ, ez alapján:

a) legalább két órás késés esetén 250 euró,

b) legalább három órás késés esetén 400 euró

c) legalább négy órás késés esetén 600 euró összegű kártalanítás jár az utasok részére. Emellett a légifuvarozó köteles felajánlani étkezést és frissítőket, valamint díjmentesen két telefonhívást, telex vagy faxüzenet, vagy e-mail küldését. Továbbá amennyiben az indulás időpontja a bejelentett indulását követő nap, biztosítania kell az utasok szállodai elhelyezését és a szállítási költségek finanszírozását, csakúgy, mint a járat törlése esetén. A fentiek mellett a legalább ötórás késés esetén pedig köteles a jegy árát 7 napon belül visszatéríteni az utas részére.

Amennyiben a légitársaságok az erre irányuló igénybejelentés ellenére sem kívánják az utast a megillető kártalanítás összegét megfizetni, annak érvényesítésére akár bírósági peres úton is lehetősége van az érintettnek.

dr. Fekete Klaudia

Forrás: DAS

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.