2018.10.21. 16:24:38 10441 301

Mit tegyünk, ha influenzás a gyerek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz sajnos nem csak a sütőtök és a gesztenye, hanem az influenza szezonja is. A járvány a felnőtteket is megviseli, nemhogy a gyerekeket. Legtöbbször szinte tehetetlenül nézzük, ahogy a vírus ledönti a lábáról a kicsit, és igaz, hogy gyógyszerrel csak a tüneteket enyhíthetjük, de a komplikációk megelőzése miatt mégis jobb, ha orvoshoz fordulunk.

baba influenza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com baba influenza

Az 5, de még inkább a 2 évnél fiatalabb gyerekek vannak leginkább kitéve az influenza szövődményeinek, ezért ha az influenza tüneteit tapasztaljuk a gyerekünkön azonnal keressük fel az orvost.

Melyek a leggyakoribb influenza tünetek?

Az influenza vírus tüneteivel a legtöbben tisztában vannak: magas láz, orrfolyás vagy éppen orrdugulás, köhögés, torokfájás, fejfájás és rossz közérzet.

Ezenkívül gyerekeknél gyakran előfordul a hányás és a hasmenés is, mint tünet. Akkor is fel kell keresni az orvost, ha a következőket tapasztaljuk:

  • bőrkiütések
  • nehéz légzés
  • extrém mértékű fáradtság
  • dehidratáltság
  • kicsiknél kevesebb pisis pelus
  • étvágytalanság
  • hosszasan elhúzódó tünetek.

Mi a legfontosabb különbség a megfázás és az influenza között?

A hétköznapi megfázásnak, náthának hasonló tünetei vannak, mint az influenzának. A nátha azonban fokozatosan kezdődik. Lehet, hogy először csak a gyerek orra folyik, aztán megjön a láz is, 3-4 napig lázas, közben elkezd köhögni, bereked stb. 7-10 nap alatt meggyógyul, de már a lázas időszak után elég jól van ahhoz, hogy akár iskolába is mehessen, igaz, a rekedtség azért elhúzódhat, de összességében nincs olyan rosszul, hogy ne legyen kedve játszani.

Az influenza esetében azonban a láz 5-7 napi elhúzódhat, és minden tünet egyszerre jelentkezik. Azonnal úgy érezzük magunkat, mint akin átment az úthenger.

Hogyan kúráld ki?

Gyógyszer vagy gyógymód nincs rá, a vírusnak megvan a lefolyása, csak a tüneteket enyhíthetjük, illetve a komplikációkat előzhetjük meg. Mindenképpen otthon kell tartani a gyereket, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését – már amennyire lehet. Sok folyadék, fájdalomcsillapító, lázcsillapító, orrspray, hideg párásítás (vagy gőzölés, amelyiket az orvos javasolja), köptető – ha szükséges- és ágynyugalom, pihenés. A kicsiknél nagyon fontos, hogy kiszippantsuk az orrukat (orrsziporszi :)), hogy ne menjen rá a váladék a fülre, és ne legyen hurutos sem a kicsit, mert akkor tényleg nagyon elhúzódhat a gyógyulás.

Ügyelj a megelőzésre!

Figyeljetek oda, hogy rendszeresen mosson kezet a gyerek. Ügyeljetek oda a változatos étrendre, egyetek sok zöldséget és gyümölcsöt, és ha szükségesnek érzitek, még emellett is szedjetek vitaminokat, első sorban D és C-vitamint. Fogyasszatok gyömbéres, mézes, citromos teát megelőzésként, de ha mégis elkapna titeket valami nyavalya, akkor a tünetek enyhítésére is jó lehet.

A kurkumás lattét is kipróbálhatjátok>>

Forrás: goodhousekeeping.com/health/wellness/a23931342/flu-symptoms-kids-toddlers/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?