2016.05.30. 11:26:12 11299 390

Mit mesél egészségedről a körmöd színe és formája?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hosszú vagy rövid? Kerek, ovális vagy szögletes? Úgy viseled, ahogy a természet adta, esetleg a szivárvány különböző színeiben pompáznak hétről hétre? És azt is szereted, ha mindenféle, aktuális körömtrendnek megfelelő minták, kövek díszítik? És szerinted mi rejtőzhet a lakk alatt, ami az egészségedről árulkodhat?

Egészséges, olajjal ápolt körmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges, olajjal ápolt körmök

Azért nem baj, ha néha kicsit szabadon, lakk nélkül hagyod a körmeid, mert sok mindenről árulkodhatnak egészségeddel kapcsolatban.

Ha a körmeid nagyon törékenyek

A nagyon puha és törékeny körmök utalhatnak arra, hogy túl gyakran használsz körömlakklemosót. Esetleg jelezheti, hogy valamilyen vitamin vagy ásványi anyag hiányzik a szervezetedből. De okozhatja pajzsmirigy- vagy valamilyen bőrbetegség is, így célszerű orvoshoz fordulni vele.

Ha a körmeidet sárga elszíneződés „díszíti”

Ha a körmöd sárgás színben pompázik, az utalhat gombás fertőzésre, esetleg nyirok- vagy tüdőproblémára. Minden esetben érdemes orvoshoz fordulni, biztos, ami biztos.

Fehérrel „díszített” körmök

Amennyiben a körömágyunk fehér, majd nyomásra rózsaszínre vált, egy esetleges májproblémára utalhat. Ha csak apró fehér pöttyök díszelegnek a körömlemezen, nagy valószínűséggel kalciumhiánnyal van dolgunk. Amennyiben a körmök széle fehér, gombás fertőzésre gyanakodhatunk.

Kékeszöld vagy zöldeskék „karmok”

Ha nem a legújabb körömtrend miatt vált a körmöd zöldes árnyalatúvá, akkor nagy valószínűséggel valamilyen gyulladás van a szervezetedben. A kékes-szürkés szín pedig akár a szívgyengeség egyik jele is lehet. A legkevésbé veszélyes oka lehet ennek az elszíneződésnek, hogy testünk így reagál valamilyen gyógyszer szedésére, esetleg a körömlakkal vagy valamilyen vegyszerrel való találkozásra.

Bemélyedések a köröm felületén

Ezek a „horpadások” valószínűleg ártalmatlanok, lehet, csak a köröm felületének természetes cseréjét jelzik.

Ha hosszában és keresztben barázdált körmeink vannak

A barázdák, mélyedések valamilyen gyulladásos bőrbetegségre utalhatnak. Ha hosszában tapasztaljuk ezeket, akkor ez valószínűleg életkori sajátosság, ha keresztben, az utalhat valamilyen gyulladásra vagy mérgezésre.

Ha körmeid olyanok, akár egy kanál

A nagy, teknőszerű körmök valamilyen vitamin- és vashiányra is utalhatnak.

Ha körmünk egy óraüvegre hajaz

A nagy, domború körmök utalhatnak szív- vagy tüdőproblémára. Érdemes orvoshoz fordulni ebben az esetben is.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...