2015.07.17. 17:10:43 11906 274

Mire alkalmas még a jó öreg újságpapír?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem szeretem kidobni az újságpapírt, mert valamiért értékként tekintek rá. Elvégre pénzt adtam ki érte. Aztán persze mindig eljön az a bizonyos szanálós időszak... Azért mindig akad egy-két kupac, amit ezentúl nemcsak ablakpucolásra és burgonya hámozásra fogok felhasználni.

Újságpapír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újságpapír

Tudtad? A papír és a tinta eltünteti a szagokat!

A cipőt nemcsak azért érdemes kitömni újságpapírral, hogy megőrizze a formáját, hanem azért is, mert az újság semlegesíteni fogja a rossz szagokat. Ebből az okból kifolyólag jó ötlet a szemetes aljában elhelyezni egy-két réteg újságot, illetve bármit kitömhetsz vele, ami túl szagos.

A papír jól felszívja a vizet

Ha elázott a cipőd, vagy kimostad, először tömd ki újságpapírral, majd pár óra múlva vedd ki belőle, hogy teljesen meg tudjon száradni. Ha valami kiömlött, és nincs kéznél más, akkor dobj le pár újságpapírt, majd egy zacskóba gyűjtsd őket össze.

Összeszedi az apró üvegszilánkokat

Ha összetörött egy pohár, szedd össze a nagyobb darabokat, majd nedvesítsd be az újságpapírt és a kis szilánkokat szedd össze azzal, de vigyázz, hogy több réteg újság legyen, ne csak egy. :)

Segít a palántázás elkezdésében

Forrás: adventuresofmel.comForrás: adventuresofmel.com

Újságpapírból könnyedén készíthetsz kis cseréphelyettesítőket, melybe elvetheted a magot, majd amikor kibújtak, a palánták újságpapírostól mehetnek a földbe.

Ehhez használj egy konzervdobozt, amit becsomagolsz újsággal, majd lehúzod a dobozokról a papírt, és megtöltöd azt földdel, elhelyezed a tálcán, majd elülteted a magokat.

Fényesíti a cipőt

A klasszikus fekete-fehér nyomatú újságpapírral kifényesítheted a cipőd, ha éppen kifogytál a polírozóból. Egyszerűen gyűrd össze, és körkörös mozdulattokkal takarítsd és fényesítsd egyszerre a fekete cipődet.

Megvédi a törékeny holmit

Ki ne ismerné ezt a trükköt? Ha éppen költözködsz, vagy csak festés lesz és ki kell pakolni a szekrényt, a törékeny tányérokat és poharakat csomagold be újságpapírba, és így tedd a dobozba. Ezzel megvéded az összeütődéstől, és nem fog összetörni. Ha kissé összegyűröd előtte az újságot, akkor jobban követi majd a formát, kevésbé lesz merev. Egy-két réteg elég.

Jópofa ajándékos tatyó is lehet belőle

Újságpapír tatyó | Forrás: too-much-time.com/Újságpapír tatyó | Forrás: too-much-time.com/

Ha fogsz egy kiürült müzlis vagy gabonapelyhes dobozt és bevonod újságpapírral, majd kilyukasztod, és a lyukakba madzagot fűzöl, akkor egy nagyon klassz ajándékos táskát kapsz. Ugye nem kell mondanunk, hogy mennyivel olcsóbb ez, mint amit a boltban vásárolhatsz irreálisan drágán. :)

Sörnyitóként funkcionál

A férjem teóriája, miszerint a világon bármiből lehet sörnyitó, beigazolódni látszik. Egy szorosan összehajtott, vastagabb újságdarabbal elég erőt lehet kifejteni ahhoz, hogy kinyisd a sörös üveget.

Kicsi seprűt készíthetsz belőle

Tekerj össze egy adag újságpapírt hosszában, majd vagdosd be. Végül tekerd ki, és használd a morzsák összeseprésére. Sőt, összetekert állapotban, még pókhálózhatsz is vele, aztán egyszerűen dobd ki.

Segít az érésben

Ha kicsit keményebb a paradicsom, vagy az avokádó tekerd be újságpapírba, ami felgyorsítja a beérést, a papír zacskóhoz hasonlóan.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...