2020.11.06. 16:59:38 9536 221

Mindig fázol? Lehet, hogy egészségügyi oka van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki állandóan fázik. Ha te vagy a körülötted élők folyton fagyoskodó barátja, érdemes körülnézned az egészséged háza táján! Lehet, hogy egészségügyi oka van.

Fázós nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fázós nő

Mindenki látott már olyan embert, aki nyáron is jól érzi magát hosszú ujjú pólóban, aki szeptember elsején ünnepélyesen előpakolja a melegebbnél melegebb szettekből álló téli ruhatárát és nem is csomagolja el május végéig. Ráadásul főként nőkre jellemző és ez sem véletlen: az indokolatlan fázással járó betegségek is nőket érintenek gyakrabban.

Vérszegénység

Ha nem termel a szervezetünk elegendő mennyiségű vörösvértestet, akkor vérszegénység alakul ki. Ez lehet vashiányos vérszegénység, ami többszáz millió embert érint világszerte, 80%-ban nőket. Nőket, akik fáznak. Ezen kívül sokszor sápadtnak tűnnek, de kísérheti légszomj, szabálytalan pulzus, szédülés, gyengeség, fáradékonyság, hajhullás, ékezési zavar is. Az érintettek fogékonyabbak a fertőzésekre és a nyelvük is mutathat változásokat. Könnyen kideríthetjük egy laborvizsgálattal.

Keringési zavarok

Az állandó hidegérzet, jeges végtagokkal párosulva gyakran utal keringési rendellenességekre, úgy, mint érelmeszesedés, alacsony vérnyomás vagy érrendszeri gyulladás. Raynaud-szindróma autoimmun betegségben a végtagokban artériaszűkület alakul ki és a vér sűrűsége is változik.

Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy hormon előállításért felelős szerv, befolyással van az anyagcsere és tápanyag-felhasználási folyamatokra, a női szervek működésére és még sok minden másra. Ha túl kevés hormon termelődik a testünkben, vagy a termelt hormonok nem kerülnek megfelelő feldolgozásra, az is okozhat indokolatlan fázást. Ha a rendszeres hidegérzet mellett hajhullást, száraz bőrt, krónikus fáradtságot, menstruációs és emésztési zavarokat vagy súlygyarapodást észlelünk, érdemes egy hormon vizsgálattal utána járnunk a dolognak!

Kóros soványság

Az anorexia is okozhat folytonos fázást, aminek egészen egyszerű oka van: a testünkről hiányzik a szigetelést, hideg-meleg hatások elleni védelmet nyújtó zsírréteg. Az anorexia azonban ennél sokkal komolyabb károkat is okoz, ezért, ha testkép zavarral küzdünk, minél hamarabb kérjünk orvosi segítséget!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...