2021.03.04. 16:45:21 10035 268

Mindent a tulipánról - Az ültetéstől a vázába helyezésig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még néhány nap és az első színek felütik fejüket a kertben, a szerencsések pedig már most is gyönyörködhetnek a krókuszban, hóvirágban. Virágkedvelőknek pedig egyik legjobb dolog a tavaszban a tulipán! Itt pedig most minden fontosat leírunk a tulipánokról!

Tulipán csokor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tulipán csokor

Az egyik legnépszerűbb hagymás liliomféle idehaza és világszerte egyaránt a tulipán. Számtalan típusával találkozhatunk, a legegyszerűbbtől a cifra, nemes fajtákig, fodros szélű szirmokkal, változatos színvilágokkal. Ezek a különlegességek pedig ma már nem csak Hollandia gyönyörű tulipánmezőin, de a hazai kertészetekben is beszerezhetők. Többségében őszi ültetéssel érdemes számolni, ám tavasszal a már kihajtott példányokkal tudjuk felvirágoztatni környezetünket.

Ha ősszel ültetésre készülünk, válasszunk minél tömzsibb tulipánhagymákat, amik nagyjából 10 cm széles hagymákat, mert ezek a leginkább életerősek. Hagymás virágról lévén szó, a vízpótlás, locsolás kevésbé fontos, ám a napfény annál inkább. Minél naposabb helyre, egymástól bő eresznyi távolságra ültessük el a gumókat egy alapos talajlazítást követően kb. 15 centiméter mélyre. Ha nem tápanyag dús talajjal rendelkezik a kertünk, trágyázni is érdemes.

Teendők az elültetést követően

Általában nincs túl sok dolgunk a tulipánokkal – metszeni egyáltalán nem kell, ám a hagymák körül gazolni érdemes rendszeresen, hogy a gyomok ne vegyék el a virág elől a tápanyagot a földből. Ezen kívül kimondottan száraz időszakban tavasszal és ősszel nem árt locsolnunk. Közepesen nyílt bimbó formájában már, ha szeretnénk, levághatjuk, tiszta vízbe helyezve vázában szépen kinyílik majd. rendszeres vízcserével akár másfél hétig pompázik.

Ha cserépbe ültetjük, figyeljünk rá, hogy a hagymát a fagytól óvnunk kell, télikertbe, teleltető helyre vigyük az első tavaszi napsütések beálltáig.

Két népszerű típus

Ágas tulipán

Rövid száron növő, szürkészöld levelű, típus, gyakran ültetik virágágyások szélébe. Egy hagyma akár 4-5 élénk piros vagy barack színű virágot is hozhat, magyar neve ennek, az egy tőről fakadó több virágot hozó természetének köszönhető.

Papagáj tulipán

Közepes száron növekvő típus, csavart, fodros szélű szirmai igazán különlegessé teszik. Élénk, főként sárga-piros kombinációban találkozhatunk vele. Jellemzően tavasz vége felé virágzik.

Forrás: otthonokesmegoldasok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...