2021.07.20. 14:30:00 9502 282

Minden, amit a magnéziumról és alkalmazásáról tudni érdemes
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lépten-nyomon belebotlunk a vitaminok és ásványi anyagok fontosságát hangsúlyozó tájékoztatókba, azonban nagyon kevesen tudják közülünk, hogy mégis mikor és hogyan juttassuk be azokat a szervezetünkbe a maximális felszívódás érdekében. Az egyik ilyen fontos ásványi anyag a magnézium.

Magnéziumforrások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magnéziumforrások

Tudjuk, hogy a szervezetünknek szüksége van rá, de mégsem tudjuk, hogyan is kellene megfelelően alkalmazni, hogy hasznos segítőtársunk lehessen a biológiai folyamatokban. A fáradtság csökkentése, a normál anyagcsere és az egészséges immunrendszer fenntartása csak néhány ok a szedése mellett. Korábbi cikkünkben olvashatsz fogyasztásának többi előnyéről.

Melyik ételek gazdagok magnéziumban?

A lehetőségek elég sokrétűek, ezekből válogatva biztosan nem lesz unalmas az étrendünk: Leveles zöldek (spenót és kelkáposzta),
gyümölcsök (avokádó, füge és banán),
teljes kiőrlésű gabonák,
tenger gyümölcsei (pl. tonhal és makréla),
és étcsokoládé.

Mennyi a napi ajánlott bevitel?

Uniós ajánlás szerint egy átlagos felnőttnek naponta úgy 375 mg magnéziumra van szüksége, ám a kismamáknak és a magas fizikai aktivitást végzőknek akár napi 400 mg is lehet az igénye.
Étrendkiegészítők sora áll rendelkezésünkre, hogy a szükséges ásványi anyag szint fenntartható legyen. A kiegészítő készítmény kiválasztásakor azonban kalkuláljuk bele az ételekben található mennyiséget is. Ha magnéziumban gazdag étrenden vagyunk és nem érzünk krónikus fáradtságot, lehet, hogy nem is kell számunkra magas dózisú pótlás.

Mikor érdemes bevinni a magnéziumot a szervezetbe?

A napi ajánlott mennyiséget 2-3 részre elosztva ajánlott bevinni a szervezetünkbe. Hogy ne puffadjunk miatta, az első adagot érdemes éhgyomorra, míg a többit jó az étkezések közé időzíteni.

Mire érdemes még figyelnünk a magnézium szedésekor?

Magnézium fogyasztásakor nemcsak a mikor, de a mivel együtt is kardinális kérdés, ugyanis a zsíros ételek, a szénsavas üdítők és az alkohol gátolják, míg például a B6 vitamin támogatja a felszívódását.
További fontos információ még, hogy a magnézium szedése mellett gondot kell fordítanunk a kálium és a kalcium pótlására is!

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...