2019.02.24. 12:39:43 15467 449

Milyen kollagén-barát ételek kerüljenek a bevásárlókosarunkba?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A televíziós reklámok egyik legközismertebb szereplője a kollagén. Az emberi testben (bőr, csontok, izmok stb.) megtalálható leggyakoribb fehérje révén méltán kap kiemelt szerepet, főként, ha az öregedés lassításáról van szó. Miért vennénk méregdrága kozmetikai termékeket, ha a kollagént az élelmiszerekkel belsőleg is be tudjuk juttatni szervezetünkbe?

spenót, citrom, lazac - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com spenót, citrom, lazac

A korunk előrehaladásával szervezetünk belső folyamatai lelassulnak. Több időt vesz igénybe felépülni egy betegségből és a kedvenc ételünk emésztése sem megy olyan gyorsan, mint régebben. A táplálkozási szükségletünk megváltozik, különösen a 40-es életéveink elején. 
Magas fehérjetartalmú ételek fogyasztásával megkönnyíthetjük magunknak ezt a változást, amit a bőrünk is meg fog hálálni.

Szerencsénkre a kollagénnek sok természetes forrása van, amik az élelmiszerboltokban is megtalálhatók. Sőt, az antioxidánsban gazdag ételek tovább növelik a kedvező hatást! Lássuk, mit érdemes a bevásárló listánkra felírni?

Húsok


Csirke(mell) és lazac

Zöldségek és gyümölcsök


Citrusok, bogyók, édesburgonya, kelkáposzta, paradicsom, avokádó, spenót, fokhagyma, lilahagyma banán, padlizsán és hüvelyesek.

„Tejes” termékek


Parmezánsajt, kecsketej joghurt, mandulatej és len növényi tej.

Fűszerek, olajok és egyéb élelmiszerek


Római kömény, csili, fahéj,kurkuma, vanília, piros paprika, gyömbér, olívaolaj, quinoa, zöld tea és kakaópor.

Természetesen az ételeink adagjait sem árt csökkenteni az idő múlásával, mivel a szervezetnek már nincs szüksége annyira sok üzemanyagra. A cukrokat és a rossz szénhidrátokat is ajánlatos hanyagolni az öregedés-gátló ételek fogyasztása mellett.

Forrás: www.healthline.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...