2015.03.15. 16:00:00 11759 316

Miből lesz a húsvéti dekoráció? Hát tojástartóból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az éjszakák és a hajnalok még csípősek, de napközben már lejjebb lehet engedni a nagykabáton a cipzárt, és a sál is lazábban öleli körbe a nyakunkat. Még csak súgva merjük kijelenteni: itt a tavasz! És hamarosan a húsvéti nyúl is tiszteletét teszi nálunk, nem árt időben elkezdeni a készülődést.

Tojástartó dekoráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojástartó dekoráció

Vannak, akik szeretik minden évben másként feldíszíteni otthonukat a tavaszi ünnep tiszteletére. Ám aki biztosra megy, vagy épp kevés az ideje, az minden évben a jól bevált színes, vidám, műanyag tojásokat aggatja fel/ki a lakás különböző pontjain, vagy a vázába tett „gallyakra”. A most következő dekorációs ötletet mindkét csoport tagjainak ajánljuk figyelmébe, mert mutatós, ám rendkívül egyszerű.

Végy egy tojás…

…tartót. Ha lehet, színes legyen, ha mégsem az, kedvünkre való festékkel ezen segíthetünk. Ha ez megvan, válogass össze különféle húsvéti dekorációs kellékeket: szalvétát, apró tavaszi virágokat, egy kis füvet, „kifújt” tojást, illetve minden mást, például csokoládét, mondjuk apró, színes papírba csomagolt tojásokat. Ezeket kedved szerint oszd el a tojástartó üres fakkjaiban. Arra ügyelj, hogy ízlésesen rendezd be a kis „gödröket”, a virágok pedig apró „tojáshéjvázájukba” kerüljenek. Ha egy helyet üresen hagysz, akár innen is kikanalazhatod a finom húsvéti főtt tojást.

Ötlet (örök) gyerekeknek

Ha kivágod a tartó középső részén kiemelkedő, elválasztóként funkcionáló részeket, egy igazi húsvéti csibét is készíthetsz belőle. Ha a kivágással megvagy, fesd be sárgára vagy narancssárgára. Míg szárad a festék, a tartó maradék részéből vágd ki a szemeket, a csőrt és a szárnyakat. Ha a véletlen folytán akadna otthon igazi toll, készítsd el belőle a taréjt, a farktollat és a szárnyakat is.

Forrás: freundin.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...