2017.09.13. 08:59:29 10904 272

Mézes házi arcpakolások megviselt arcbőrre – fiatalítás és hidratálás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári napsütés miatt károsodott bőrünkre ősszel a hűvös szél jelent további veszélyt. Így a szeptember beköszöntével sem szabad elhanyagolni az arcápolást. Ez alkalommal egy olyan bőrfiatalító és egy hidratáló hatású, otthon is könnyedén elkészíthető arcpakolást hoztunk nektek, amikkel lassíthatjátok a környezeti ártalmak okozta bőröregedést. Ráadásul az összes hozzávalójuk ehető!

Mézes arcpakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mézes arcpakolás

Hidratáló arcpakolás

Szintén extra gyorsan elkészíthető a mai első arcpakolásunk, ami remekül hidratálja a vízhiányos bőrödet. Az alapanyagok ismét ott lapulnak a kamrád polcain!

Hozzávalók:

  • Negyed csésze zabkorpa
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

Keverd ki a hozzávalókat, míg a pakolás egynemű nem lesz. A megtisztított arcbőrödre vidd fel az elkészült maszkot, és 15 percig hagyd fent, hogy kifejthesse jótékony hatását.

Alaposan öblítsd le az arcodat, és egy tiszta törölközővel töröld szárazra a bőrödet. Ugye, mennyivel hidratáltabbnak érzed az arcbőrödet?

Fiatalító arcpakolás

Kicsivel különlegesebb összetevőket párosítottunk most a jól bevált méz mellé, hogy megújíthasd az arcod bőrsejtjeit.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • negyed csésze görög joghurt
  • 1 evőkanál matcha por

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tedd egy kis tálkába, és keverd addig a masszát, míg a matcha por teljesen feloldódik. Ha elkészült a pakolás, vidd fel egyenletesen a bőrödre, majd hagyd az arcodon a pakolást jó negyed órán át. Alaposan mosd le, végül töröld szárazra az arcodat.

A méz szárító hatása miatt heti egyszer alkalmazd a pakolásokat a szemkörnyék kerülésével.

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...