2022.01.27. 12:10:00 8742 275

Meyers-skála, avagy szégyen nélkül a nagy dologról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is szívesebben úsznál cápákkal, minthogy a székrekedésről vagy a hasmenésről beszélj? A pénz és a szexualitás is nagy tabunak számított sokáig, de a trónolás terén még nem történt trónfosztás. De miért lenne fontos, hogy mégiscsak szégyen nélkül tudjunk beszélni a székletről?

Szükséglet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szükséglet

Amikor az ember kisbaba, napi szinten nyomon követik a pelenkába végzett produktuma alakulását: az anyák megfigyeléseket végeznek a szín, az állag és a szag tekintetében. Miért teszik ezt? Hogy pontos képet kapjanak csemetéjük egészségügyi állapotáról! Sajnos azonban, ahogy felnővünk a dologhoz való hozzáállás erősen megváltozik.

Az egészséges végtermék egészséges emésztést jelent, aminek általában kb. 75%-a víz, míg a másik 25%-át az élelmiszerek emésztetlen részei, (elhalt meg élő) baktériumok és a máj, valamint a belek által termelt anyagok teszik ki. Mit nevezünk egészséges ürüléknek, és milyen a nem egészséges széklet?

A Meyers-skála, azaz a bristoli széklet diagram

Ez a skála az emberi végtermék hét különböző típusát írja le, és meglepő módon ebből csak kettő-három tekinthető normálisnak!

1. típus: Kóros- apró, különálló és kemény csomók
2. típus: Kóros - Fodros felületű, kemény széklet
3. típus: Normális - Egyenetlen felületű, kolbász állagú és alakú széklet
4. típus: Ideális - Sima felületű és puha széklet
5. típus: Normális - Puha, de több, kisebb darabból álló széklet
6. típus: Kóros - Pépes állagú, “bolyhosan” összeálló széklet
7. típus: Kóros - Folyékony, vizes állagú széklet

Szóval érdemes a toalett vízzel történő leöblítése előtt leellenőrizni a produktumot. Az ürülék jellegét befolyásolja többek között az étrend, a stressz és a szedett gyógyszerek is, így nem meglepő, hogy az egészséges széklet egészséges életmóddal nyerhető el.

Megfelelő életmóddal a megfelelő ürítésért

A rostban gazdag étrend nagyban hozzájárul az emésztés megkönnyítéséért, emellett fontos, hogy elegendő vizet fogyasszunk a zökkenőmentes ürítés érdekében. a dehidratáció ugyanis székrekedést okozhat. Kevesebben tudják, hogy a testmozgás nem csupán az egészséges testsúly elérésében és megtartásában segít, de a megfelelő bélmozgás érdekében is fontos a sport, főként ülőmunkát végzők körében.

A székletünk állagának megváltozásakor gondoljuk át, mi okozhatja azt, hogy idejében orvosolni tudjuk a problémát, és legalább kezelő orvosunkkal merjünk beszélni ürítési gondunkról: A véres széklet nem játék, és a két napon belül nem szűnő hasmenés is igényelhet orvosi kezelést.

Forrás: www.divine.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...