2019.03.07. 17:38:23 7281 256

Mesterséges megtermékenyítéshez megőrizhették egy halott fiú hímivarsejtjeit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy amerikai bíróság a szülők kérésére engedélyt adott arra, hogy mesterséges megtermékenyítéshez hímivarsejteket vegyenek fiuktól, az amerikai West Point katonai akadémia 21 éves hallgatójától, aki síbalesetben halt meg.

Terhes nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Terhes nő

Peter Zhura egy másik síelő talált rá az akadémia sípályáján február 23-án, azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy gerincvelője súlyosan sérült. Három nappal később agyhalottnak nyilvánították.

A fiú Kaliforniában élő szülei, Yongmin and Monica Zhu pénteken azzal a kéréssel fordult bírósághoz, engedélyezzék, hogy a kórházban spermát vegyenek a fiútól, hogy a családi vérvonal fennmaradhasson, megőrizhessék emlékét.

Szülei szerint fiuk mindig egy farmon akart élni, lovakat akart tenyészteni, és sok gyermeket szeretett volna. Peter ráadásul a család egyetlen fiúgyermeke, mivel nagybátyjainak Kína egy gyermek politikája miatt csak egy-egy lányuk van. "Ez az egyetlen lehetőségünk arra, hogy teljesítsük Peter óhaját és megőrizzük örökségét" - idézte a szülők érvelést a CNN hírtelevízió honlapja.

A westchesteri orvosközpont hajlandó volt teljesíteni a szülők kérését, de csak bírói engedéllyel. A szervdonor fiút mesterségesen életben tartották szervkivételre, amelyet múlt pénteken terveztek elvégezni, ezért a szülőket szorította az idő. Ám a New York-i Legfelső Bíróság bírája, John Colangelo két óra alatt mérlegelte a kérést, és ideiglenesen megadta az engedélyt.

A bírói döntés értelmében spermabankban vagy a család által választott más hasonló intézményben kell őrizni a spermát addig, amíg a bíróság nem hozza meg végső döntését az ügyben.

A reprodukciós egészséggel foglalkozó amerikai orvostársaság tavaly etikai állásfoglalást adott ki az ilyen esetekre. Véleményük szerint a procedúra csak akkor indokolt, ha írásos dokumentum igazolja, hogy az elhunytnak ez volt az akarata. Ennek hiányában - és ha az elhunytnak nincs őt túlélő házastársa - a testület szerint aggasztó az ilyen eljárás.

A Zhu család ügyvédjei érvelésükben emlékeztettek arra, hogy 2007-ben egy iowai bíróság egy motorbalesetben elhunyt férfi szülei kérésének helyt adva engedélyezte a spermavételt későbbi mesterséges megtermékenyítés céljából.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...