2015.08.19. 11:39:12 5209 136

Mesemaraton várja a gyerekeket a szentendrei Skanzenben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Négynapos "mese" hétvégével várják a látogatókat az ünnepi hosszú hétvégén a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

Mesemondás (illusztráció) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mesemondás (illusztráció)

Az egyes napokon más és más magyar népmese kerül a középpontba, így A világszép nádszálkisasszony, A szebeni muzsikusok, a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, valamint A tűzmadár című - mondta el Arnóti Edit, az intézmény sajtóreferense az MTI-nek.

Csütörtökön hétállomásos mesetúrának vághatnak neki saját készítésű zokniparipájukon a bátrak, hogy megszerezzék a három aranyhajszálat, túljárjanak a sárkány eszén, és a próbákat kiállva kiszabadítsák a világszép nádszálkisasszonyt, pénteken a furfangos állatok játsszák a főszerepet, szombaton csodatévő varázsmeséket élhetnek át a családok, vasárnap pedig kincskereső történet elevenedik meg a portákon – sorolta a múzeum munkatársa.

A látogatók népi ügyességi, erősségi és furfangos próbákat teljesíthetnek, megmérettethetik magukat célba dobásban, vízhordásban, de varázsige-tanulásban is.

A kalandra indulóknak hamuban sült pogácsa dukál, amihez a batyut is elkészíthetik, de készíthetnek aranyszőrű bárányt, fátyolt, kincses erszényt, varázssípot, aranyfonálból karkötőt, sőt varázskavicsot is.

A Molyolda játszóház régi idők játékaival várja a vendégeket, az alkotásra vágyók pedig mesefestésben és közös meseköltésben élhetik ki fantáziájukat – hívta fel a figyelmet Arnóti Edit, hozzátéve, hogy a megfáradt hősök a mesekuckóban pihenhetik ki magukat tündéres, manós meséket hallgatva, a Pajtamoziban a Magyar népmesék rajzfilmsorozat epizódjaival várják őket egész nap.

Augusztus 20-án ingyenes lesz a belépés a Skanzenbe – fűzte hozzá Arnóti Edit.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...