2019.05.04. 10:43:42 10245 304

Mert a zuhanyfüggönynek is jár a tisztaság! – 3+1 tipp, hogy tiszta legyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdő „összeköltözőként” nem gondoltam, volna, hogy nem árt, ha a zuhanyfüggöny milyenségére is nagy hangsúlyt fektetek. Most nem arra gondolok, hogy legyen vidám a színe, mintája és passzoljon a fürdőszoba többi berendezéséhez. Hanem arra, hogy a tisztítás szempontjából legyen megfelelő.

Zuhanyfüggöny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyfüggöny

Mert bizony, a zuhanyfüggöny is csúnyán be tud koszolódni, hiába éri minden nap víz. Vízkő, a tusfürdőből, szappanból visszamaradt maradékok, szennyeződések, esetleg a penész nem kis bosszúságot okozhatnak, ha ennek tisztításáról van szó. Persze, a megoldás itt sem lehetetlen, csak fontos a tisztításban a rendszeresség! Ezen kívül, a lenti néhány tipp is jól jöhet!

Figyelj az anyagra!

Mi belefutottunk abba a hibába, hogy elsőre olcsó, ám műanyag függönyt vettünk, így a gépi mosásról szó sem lehetett. Szerencsére, másodjára már okosabbak voltunk, olyan függönyt választottunk, amit mosógépben is könnyedén kimoshatunk.

Adj neki (is)!

A fürdőszobai tisztítódból nyugodtan kerülhet pár fújás a zuhanyfüggönyre is! Segíts megszabadulni a vízkőtől, egyéb szennyeződésektől, baktériumoktól is!

Ecet és citrom, a „csodakombó”!

Ha mosógépben mosható függönyünk van, akkor sem úszhatjuk meg a dolgot egy kis dörgölés nélkül. Áztassuk be a függönyt, fújjunk rá ecetes és/vagy citromos házi tisztítószert és így dörgöljük meg a szennyezettebb részeket. Az ecet fertőtlenítő, vízkőoldó hatással is bír, a citromtól pedig finom, friss illata lesz!

Ha erősebb „szer” kell!

Ha dörzsölés gyanánt a kezed kevésnek bizonyul, nyugodtan vess be egy kefét is, amivel átfutsz a függönyön. Puhább sörtéjű kefét válassz inkább!

Ha maradnál az áztatásnál!

Egy éjszakát minimum álljon a függöny valamilyen tisztítószeres vízben. A száradás nem baj, ha szabadtéren történik.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...