2022.08.29. 08:41:41 5867 232

Mérséklődik a nyári meleg a héten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár utolsó napjaiban még sok napsütés várható, többfelé 30 Celsius-fok körüli csúcsértékekkel. A meteorológiai ősz első napjaiban tovább mérséklődik a meleg, többfelé csak 20 fokig emelkedik a hőmérséklet és több helyen záporok, zivatarok is várhatók.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn több órára kisüt a nap, de elszórtan - legkisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon - záporok, zivatarok is lehetnek. Hajnalban 12 és 20, délután 25 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden hajnalban a kevésbé felhős, szélcsendes területeken foltokban pára és köd képződhet. Délután sok napsütés várható, de helyenként, főleg a déli és keleti megyékben zápor, zivatar is lehet. A leghidegebb órákban általában 14-20 fok várható, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon ettől pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A hőmérséklet csúcsértéke általában 25 és 30 fok között valószínű.

Szerdán, a meteorológiai nyár utolsó napján gomolyfelhős napos idő várható, de napközben nyugat felől egyre inkább megnövekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet. A nap második felében északnyugat felől lehet számítani esőre, záporra, esetleg zivatarra. Nagy területen lesz élénk, helyenként erős a szél is. A minimumhőmérséklet általában 13 és 19 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A maximumok általában 23 és 30 fok között várhatók, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Csütörtökön, szeptember elsején a nap első felében még helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Hajnalban általában 12-18 fok várható, de a kevésbé felhős, szélcsendes, hidegre érzékeny tájakon alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Napközben 21-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett csupán néhol fordulhatnak elő záporok. A szél élénk, néhol erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 7 és 16 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb is lehet. A csúcsértékek 22 és 27 fok között várhatók.

Szombaton felhős idő valószínű, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Akár több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Több helyen lesz élénk, néhol akár erős a szél is. Hajnalban 6-17, délután 20-28 fok várható.

Vasárnap is több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Nagy területen megélénkülhet, helyenként megerősödhet a szél. A minimumok 8 és 18, a maximumok 20 és 26 fok között alakulnak.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.