2019.07.24. 17:35:35 7836 301

Menta szörppel elviselhetőbb lesz a kánikula is - recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bodza szörpnek már lement a szezonja, itt az ideje, hogy egy méltó utódot találjunk a helyére. A menta szörp tökéletesen alkalmas a szerepre, és csodás nyári koktélokat is kiegészíthetsz vele! Jéggel, citrom és lime karikákkal körítve mennyei lesz.

Menta szörp - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menta szörp

Menta szörp - Recept:

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor mentalevél
  • 50 dkg kristálycukor (v. barna cukor)
  • 1 db citrom
  • 2 tk citromsav
  • 1 l víz

A mentaleveleket és a felkarikázott citromot tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd fedjük le és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd forraljuk fel, és főzzük 10-15 percig.

Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le, töltsük üvegbe, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig. (Én csak másnap szűrtem le, és nagyon jól összeértek az ízek, finom lett.)

A nagy melegben szénsavas ásványvízzel igazán üdítő a fogyasztása.

Tipp:

Amennyiben nagyobb adagot készítünk, és szeretnénk eltenni télire, főzés után szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.

A Mojito, a Mai Tai, a Zombie, a Daiquiri koktélok is elbírnak belőle egy löttyintést. :)

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...