2023.02.09. 12:15:00 6413 228

Menő farsangi jelmezek: Karakterek, akik bőrébe szívesen bújnak a gyerekek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A farsang mindig érdekes és eseménydús időszak a gyerekek számára, még akkor is, ha éppenséggel nem szívesen öltöznek be. Az azonban, hogy a milyen karakter bőrébe bújna a farsangoló gyerek, sokat elárulhat az aktuális kedvenceiről és érdeklődési köréről.

Gyerekek jelmezben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek jelmezben

Emlékeim szerint minden generációnak és életszakasznak megvoltak a maga nagy slágerei: a farsangi jelmezek szorosan követték az éppen trendi mesehősök világát. Nálunk a rengeteg Ninja, Batman, királylány és hercegnő jelezte azt, hogy a fiúk férfias, míg a lányok a nőies példaképeket tartották követendőnek.

Mik a menő farsangi jelmezek 2023-ban?

Egyszerű a dolgunk, csupán körül kell néznünk a csapból is folyó képregényeken alapuló filmes plakátok között: a Fekete párduc és a Csodanő olyan karakterek, amelyek erőt sugároznak.
De nem vesztett népszerűségéből a Star Wars, a Stranger Things sorozat és Harley Quinn sem, amelyhez a fiatal lányok újra nagy kedvenc karaktere is vissza csatlakozott, ő pedig nem más, mint Wednesday Addams! A te lánykád is gyakorolja már a sorozat elhíresült táncjelenetét?

A fiatalabb gyerkőcök még mindig szívesen öltöznek be dinoszaurusznak, de a Gru című meséből ismert Minyonok sárga-kék jelmeze ugyancsak kapós még manapság is.
Az állatfigurákon alapuló jelmezek ugyancsak örök népszerűségnek örvendenek a kisebb gyerekek között, majd meglepő módon a tinilányok körében újra megjelennek. Ilyen például a cica és nyuszi.
A kisebb lányok A Mancs őrjárat vagy a Katicabogár és Fekete Macska kalandjai című sorozatból szintén előszeretettel választanak maguknak szereplőt.

Hozhat új kedvencet jövőre az idei év?

Kíváncsi vagyok a farsangi zsúrokon tömegesen megjelenő Elzák (Jégvarázs) egyeduralkodását a nemsokára a mozikba kerülő élőszereplős kis hableány feldolgozás meg tudja-e akár csak kissé is ingatni, vagy a varázskezű hercegnő hatalma oly erős, hogy a sellőknek semmi esélye sem lesz?
Gyerekkorunk nagy kedvence volt a Super Mario nevű videojáték-sorozat, amelyet szintén feldolgoznak a szélesvásznon. Vajon akarnak-e majd a kisfiúk bajusszal és kezeslábassal felszerelkezve azonosulni a Gombakirályság kényszerű hősével?

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.