2020.11.08. 16:00:11 9895 236

Mennyit tudsz a rémálmokról? 4+1 érdekesség a lidércnyomásról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha sokszor riadunk fel éjszaka álmunkból, és aztán félünk az újbóli elalvástól, lidércnyomásban szenvedhetünk. A visszatérő rémálmok annyira összezavarhatják az alvási szokásokat, hogy álmatlanságot is okozhatnak. Végül orvosi segítségre is szorulhatunk.

Rémálom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rémálom

A népesség ötöde hetente számol be rémálmokról, pedig az álmok nincsenek előre meghatározva: Az agy jó vagy rossz gondolatokkal reagál az álom kezdeti jelenetére, innen ered aztán az álom kerete. Ha a sötétebb gondolatok a meghatározóbbak, akkor az álomból könnyedén rémálom válhat.

Íme 4+1 dolog, amit nem tudtál a rémálmokról

  1. Egy kellemetlen álom erős érzelmi választ okozhat a tudatunkban. Ilyenek jellemzően a félelem, a szorongás és a kétségbeesés.

  2. Azonban gyakran előfordulhatnak olyan fizikai reakciók is, amelyeket az alvó valódi fenyegetésnek érezhet: izzadás, nehézlégzés és adrenalin felszabadulása.

  3. Ha nem poszttraumás stressz miatt kerül sor rémálmokra, a rémálom átélése pontosan segíthet meghatározni a szorongást kiváltó tényezőket és kezelni a félelmekkel teli helyzeteket. Figyeljünk oda magunkra, hogy a rémálmokkal együtt megszabadíthassuk magunkat a minket stresszelő helyzettől.

  4. Egyesek szerint vannak olyan technikák, amelyek segíthetnek befolyásolni az éjszakai álmainkat. Szerintük elkerülhető a rossz álom, ha pozitív képekre fókuszálunk lefekvés előtt. Egy próbát megér.

+1 A bohócoktól való félelem és a rémálmok kapcsolata meglepően szoros, hiszen a horrortörténetek gonosz bohócai éppen annyira emberiek, hogy valóságosnak tűnnek, de éppen annyira hátborzongató is a tudat, hogy egy humanoid-szerű alak az, amelyik ártó szándékú lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...