2021.11.18. 12:05:00 6932 291

Mennyi az annyi? Mérd pontosan konyhai mértékegység-gyűjteményünk segítségével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben a cím kapcsán klasszikus térfogat átváltó táblázatot vársz, sajnos csalódnod kell! Most olyan segédlettel készültünk neked, amit a hagyományos szakácskönyvek szemelvényeiben nem találhatsz meg: Tehát, hány csésze van egy literben?

Sütés mérőpohárral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütés mérőpohárral

Ha legközelebb kíváncsi leszel arra, hogy egy kiskanál az mennyi evőkanál, csak keresd elő ezt a praktikus útmutatót az összes konyhai mérőeszköz megfelelőségéhez és a legáltalánosabb alapanyagok helyettesítéshez!

Mérőeszközök “átváltása”

Kis térfogatú folyékony halmazállapotú alapanyagok méréséhez:

1 evőkanál = 3 teáskanál
2 evőkanál = 1/8 csésze
4 evőkanál = 1/4 csésze
5 evőkanál + 1 teáskanál = 1/3 csésze
16 evőkanál = 1 csésze

Nagyobb térfogatú folyadék méréséhez:

1 csésze = 0,25 liter
2 csésze = 0,5 liter
4 csésze = 1 liter
8 csésze = 2 liter
16 csésze = 4 liter

Száraz alapanyag mérésénél nagy segítség tudni, hogy...

1 csésze = 16 evőkanál!

Az új-hullámos bögrés receptek mértékegységeinek megfejtése után nézzük meg azt is, hogy miként tudjuk legegyszerűbben kicserélni a valamiért nem kívánatos vagy a hiányzó alapanyagokat:

Húsleves: 1 csésze csirke- vagy marhahúsleves = 1 húsleveskocka vagy 1 teáskanál instant levespor plusz 1 csésze forrásban lévő víz.

Csokoládé: 30 gramm cukrozatlan csokoládé = 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor plusz 1 evőkanál vaj, margarin, esetleg olaj.

Kukoricakeményítő (sűrítéshez): 1 evőkanál kukoricakeményítő = 2 evőkanál liszt.

Önkelesztő liszt: 1 csésze önkelesztő liszt = 1 csésze univerzális liszt plusz 1/4 teáskanál sütőpor és egy csipet só.

Őrölt pirospaprika: 1/8 teáskanál pirospaprika = 4 csepp csípős-paprika szósz.

Fenyőmag: Azonos mennyiségű diót vagy mandulát használjunk helyette!

Mogyoróhagyma: Tökéletesen kiváltható lila hagymával.

Tejföl: 1 csésze tejföl = 1 csésze natúr joghurt. (Azonban 1 tojásfehérjével vagy 1 evőkanál kukoricakeményítővel vagy kevés hideg vízben feloldott liszttel való stabilizációjára lehet szükség, ha meleg ételhez kevernénk hozzá.)

Paradicsomszósz: 450 ml konzerv paradicsomszósz = 300 ml konzerv paradicsompüré és némi víz.

Vanília kivonat: Meglepő módon pálinkát vagy az ételhez passzoló ízű likőrt is használhatunk a hiányában.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?