2019.01.28. 15:25:03 14370 379

Melengető levesek gyümölcsből – télen is jöhet a gyümölcsleves!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyümölcsleves szóról még mindig a langyosra hűlt, mindenféle vegyes gyümölccsel megszórt, menzai kutyulmány jut az eszembe, pedig csodás gyümölcsleves receptek vannak. Olyanok is, amiket télen is el lehet készíteni, meleg változatban.

Almakompót - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almakompót

Nyári fogás lenne a gyümölcsleves? Nem tudom, nekem a minap a forró fahéjas meggyleves, nagyon is jól esett! ???? Persze, behűtve az igazi, de tulajdonképpen melegen sincs vele semmi gond, főként, ha kint hideg az idő. Az élmény arra sarkalt, hogy kifejezetten melegen fogyasztandó gyümölcsleves recepteket gyűjtsek össze nektek, amelyek egy kicsit talán enyhítenek a zord időjárással együtt járó téli borongós hangulatunkon.

Almakrémleves melegen

  • 4 szem édeskés, nem kásás alma
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejszín
  • Fél citrom leve
  • 2 rúd egész fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1-2 ek cukor (ízlés szerint)
  • fél csomag vaníliás pudingpor

A levesünk egy meleg krémleves lesz, amihez mindenekelőtt meg kell főznünk az almát. Ehhez hámozzuk meg, és vágjuk félbe, csumázzuk ki, majd szeleteljük fel. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a tejszín kétharmadát, a fahéjat, szegfűszeget és almát. Amikor az alma megpuhult, kihalásszuk őket, és összeturmixoljuk. Ha szeretnénk darabokat is bele, akkor hagyjunk a levesben a szeletekből. Ezután a maradék tejszínnel keverjük ki simára pudingport, adjuk hozzá az összeturmixolt almát, és az egészet öntsük vissza a levesbe. Forraljunk rajta egyet, majd kis lángon várjuk meg míg besűrösödik.

Mandula szeletekkel, fahéjas szórással lehet díszíteni, csészékben melegen tálalni.

Puncsos-rumos gyümölcsleves

  • 80 dkg gyümölcs tetszés szerint (fagyasztott is lehet, egyfajta vagy akár többféle)
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejszín
  • 2-3 ek cukor
  • fél csomag puncs pudingpor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 fahéj rúd
  • fél citrom leve
  • 2 cl rum

A gyümölcsöket főzzük fel a vízzel, cukorral, szegfűszeggel és fahéjjal. Amikor már majdnem olyan puhák, amilyennek szeretnénk őket, keverjünk hozzá 3 dl tejszínt. A maradék tejszínnel keverjük simára a pudingport, majd adjuk a forrásban lévő leveshez. Kevergessük, míg besűrűsödik, majd adjunk hozzá citromlevet és rumot. A cukor helyett természetesen édesítőszert vagy mézet is használhatunk. Meggyel, almával vagy körtével a legfinomabb, de akár szilva is kerülhet bele.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.