2017.03.01. 08:00:25 9422 292

Megújulnak az aggteleki karszt barlangjai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Áprilisban megkezdik a világörökséghez tartozó aggteleki karszt barlangjainak felújítását, a munkálatokhoz az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága több mint 306 millió forint támogatást nyert az Európai regionális fejlesztési alap és a magyar kormány pályázatán - közölte a park igazgatósága az MTI-vel.

Aggteleki cseppkő barlang | fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aggteleki cseppkő barlang | fotó: wikipedia.org

A közlemény szerint fejlesztik a földtudományi értékkel rendelkező mesterséges üregek védelmét és segítik az ezekhez kapcsolódó sérülékeny élővilág megőrzését.

A tájékoztatás alapján eltávolítják a barlangidegen műtárgyakat és a balesetveszélyes omladékot, több barlangban az ott élő denevérek életmódjának megfelelően felújítják a lezárásokat. Biztonságosabbá teszik a közlekedést, amely hozzájárul a természeti értékek további megismeréséhez, és segíti a kutatómunkát.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...