2014.10.14. 20:14:24 4915 19

Mégis igazi húsból van a mekis hamburger?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A McDonald's megelégelhette a lejárató kampányokat, és videóposztokban válaszol az emberek kérdéseire. Most éppen az egyik leglényegesebb, azaz a hús témakörben nézhettek meg egy videót, amely arra kérdésre adja meg a választ, hogy rózsaszín szmötyi vagy valódi hús van a burgerekben.

Hamburger | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamburger | Fotó: 123rf.com

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca azért engedett be vendégeket és újságírókat az üzembe, hogy eloszlassa azokat a városi legendákat, melyek az ételeik elkészítését övezik – írja a Daily Mail. Kiderült például, miért néz ki ugyanúgy egy többhetes burger, mint egy frissen vásárolt. A McDonald's szerint azért, mert a szendvicsek kiszáradtak, a penész megjelenéséhez pedig nedvességre van szükség.

A kaliforniai gyárban 180 tonna húst dolgoznak fel naponta, és ez csak egy a lánc 35 ezer üzeméből. Az is kiderült, a húspogácsák 100 százalék marha- (vagy csirke)húsból készülnek, ember- vagy patkányhúsnak nyoma sincs. Ahogy rózsaszín trutyi sincs már bennük. Hét évig azonban adagoltak azodikarbonamidot a húspogácsákhoz, és a zsömlék a mai napig tartalmazzák ezt az anyagot, amit amúgy jógamatracok gyártásánál is használnak. Ez a vállalat szerint azonban nem azt jelenti, hogy műanyag volna az ételben, és hangsúlyozzák: termékeik minden élelmiszer-biztonsági előírásnak megfelelnek.

A kampány keretében bárki kérdezhet a cégtől Twitteren vagy Facebookon keresztül, a leggyakoribb és legérdekesebb kérdésekre pedig videoüzenetben válaszolnak.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...