2022.12.23. 08:35:06 5041 221

Megfáztál? – 3+1 tipp, ami mégsem annyira hatásos
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Dübörög a december, várjuk a karácsonyt, és vele együtt igyekszünk túlélni mindenféle bacit, vírust, illetve köhögős, orrfolyós, megfázásos nyavalyát, amit az évszak hozhat. A bevált gyógyhatású készítmények mellett biztos megvan mindenkinek a saját jól bevált házi módszere is, amit ilyen helyzetben alkalmaz.

Kellemetlen megfázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kellemetlen megfázás

Előkerül a mézes csupor, a lilahagyma, a fokhagyma, a különféle gyógyteák és egyéb praktikák. Azt gondolhatnánk, ilyenkor bármilyen házi praktika jól jön. Ám ez nem így van, jó lesz ezekkel is vigyázni!

Nem (mindig) bevethető házi praktikák megfázás ellen

  • Csínján a testmozgással! Ha megfáztál, a sport nem biztos, hogy Téged felpörget, de a benned „dolgozó” vírusokat biztosan. És nem, ha megizzadsz, azzal a kellemetlen kórokozókat nem izzadod ki, sajnos…

  • A forró ital jó ötlet lehet, de… Sajnos, a meleg, mézes tej, annak nyúlós, tapadós állaga miatt megfázásra, pláne fájós torokra nem mindig a legjobb megoldás.

  • Ha tea, csakis a mézes! Azt hihetnénk, ha tea, akkor az aztán ízesíthető bármivel kedvünk szerint, megfázás esetén is. Jöhet a citrom, a cukor, a méz, a rum. Ám utóbbival, vagyis az alkohollal jó lesz csínján bánni, hiszen vízelvonó hatással bír. És megfázáskor mire van szükségünk, hogy a nyálkahártyánk ne száradjon ki? Bizony, sok-sok folyadékra, nem pedig annak elvonására. (Nem, sajnos a forralt bor sem lesz itt nyerő megoldás…:-))

  • A túl hatékony már nem a legjobb megoldás… A túl erős orrfújás alkalmával a váladék akár a középfülben vagy az orrmelléküregben is landolhat, további gyulladást okozva ezzel.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...