2022.12.23. 08:35:06 5936 225

Megfáztál? – 3+1 tipp, ami mégsem annyira hatásos
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Dübörög a december, várjuk a karácsonyt, és vele együtt igyekszünk túlélni mindenféle bacit, vírust, illetve köhögős, orrfolyós, megfázásos nyavalyát, amit az évszak hozhat. A bevált gyógyhatású készítmények mellett biztos megvan mindenkinek a saját jól bevált házi módszere is, amit ilyen helyzetben alkalmaz.

Kellemetlen megfázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kellemetlen megfázás

Előkerül a mézes csupor, a lilahagyma, a fokhagyma, a különféle gyógyteák és egyéb praktikák. Azt gondolhatnánk, ilyenkor bármilyen házi praktika jól jön. Ám ez nem így van, jó lesz ezekkel is vigyázni!

Nem (mindig) bevethető házi praktikák megfázás ellen

  • Csínján a testmozgással! Ha megfáztál, a sport nem biztos, hogy Téged felpörget, de a benned „dolgozó” vírusokat biztosan. És nem, ha megizzadsz, azzal a kellemetlen kórokozókat nem izzadod ki, sajnos…

  • A forró ital jó ötlet lehet, de… Sajnos, a meleg, mézes tej, annak nyúlós, tapadós állaga miatt megfázásra, pláne fájós torokra nem mindig a legjobb megoldás.

  • Ha tea, csakis a mézes! Azt hihetnénk, ha tea, akkor az aztán ízesíthető bármivel kedvünk szerint, megfázás esetén is. Jöhet a citrom, a cukor, a méz, a rum. Ám utóbbival, vagyis az alkohollal jó lesz csínján bánni, hiszen vízelvonó hatással bír. És megfázáskor mire van szükségünk, hogy a nyálkahártyánk ne száradjon ki? Bizony, sok-sok folyadékra, nem pedig annak elvonására. (Nem, sajnos a forralt bor sem lesz itt nyerő megoldás…:-))

  • A túl hatékony már nem a legjobb megoldás… A túl erős orrfújás alkalmával a váladék akár a középfülben vagy az orrmelléküregben is landolhat, további gyulladást okozva ezzel.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.