2020.09.09. 15:59:17 11337 296

Még nem késő beszerezni: Ültess különleges bazsarózsa tulipánt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van úgy minimum 8 db tulipán elültetéséhez helyünk, ne habozzunk lecserélni a megszokott egyszínű hagymás virágokat valami különlegesre! A hosszú tél után megérdemeljük, hogy a tavaszt egy különleges tulipán tegye izgalmassá számunkra. A különleges bazsarózsa tulipánt egy másik közismert néven, azaz fagylalt tulipán, is kereshetjük a nagyobb kertészeteknél.

Bazsarózsa tulipán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bazsarózsa tulipán

Míg nyáron együk a tölcséres fagyit, addig tavasszal csak gyönyörködjünk benne, ugyanis pont így néznek ki ezek az egyedülálló tulipánok. A telt virágzatú növények minimum 25 cm magasra nőnek, de egyes változatok könnyen elérhetik a 40-50 cm-t is. (A rövidebb szárú fajtákat cserépbe is ültethetjük a hangsúlyos ágyások szélei helyett.)

A napos-félárnyékos helyeket kedvelik. Laza, jó vízáteresztő képességű talajba illik ültetni, hogy a hagymák ne rohadjanak be. Virágzási idejük általában április-május időszakra datálható. Az áruk természetesen drágább a „hagyományosabb” virághagymáknál, de imádni fogjuk, ha rajongunk a tulipánokért.

Gyönyörű színváltozatok kaphatók ebből a dísznövényből:

„Ice cream tulip” fagylalt tulipán - A tömött, fagylaltkehelyre emlékeztető virágok különleges színűek: a külső, alsó szirmok rózsaszínes-pirosas színben játszanak, míg a belső szirmok krémesen fehérek. „Ice Cream Banana” tulipán – Eme kettősvirágú tulipa abban különbözik az előző klasszikusabb megjelenésű fajtától, hogy fehér szirmok helyett a közepe sárga színben virít. Vidám színe igazi tavaszhírnökké teszi!

Bazsarózsa tulipán „Exquisit” – Egy későn, többnyire májusban virágzó fajta, azonban cserébe hosszasan virágzik. Hagymáit legkésőbb novemberben kell elültetni. Külső szirmai zöldesek, míg a belsők kékes-lilás színben pompáznak.

Double Flaming Bird – Egy igazán különleges fajta, aminek nagyon óvatosan kell bánnunk a hagymáival, de az extra gondoskodásért a hatalmas és elegáns dupla virágok látványa kárpótolni fog minket. A külső szirmok itt is zöldbe hajlók, míg a többi szirom tarka. A fehér szélek között málnavörös csíkok húzódnak meg.

Forrás: tulipstore.eu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...