2022.11.09. 09:15:00 4912 218

Maxold ki a napi szájápolási rutint!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hozd ki a legtöbbet szájhigiénés rutinodból, és kerüld el a fogorvosi beavatkozásokat! A rendszeres fogmosás - lehetőleg fogselyem használatával kombinálva - nagyban hozzájárul a szép mosoly megtartásához, de ezeken felül még számos olyan dolgot tehetünk, amely megőrzi a szájüreg egészségét.

Fogkefe választás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkefe választás

Tudtad, hogy az ínybetegségek összefüggésbe hozhatók például a cukorbetegséggel és a szívbetegségekkel is? A megfelelő szájhigiénia tehát nem csupán fogaink egészségének megőrzésénél kulcsfontosságú!

Tippek az optimális szájápolási rutin kialakításához

Fogyassz fogfehérítő hatású ételeket!

Az olyan rostos zöldségek és gyümölcsök, mint az uborka, a zeller. a sárgarépa vagy az alma és a körte. Az étkezés során fellépő természetes súrlódás segít eltávolítani a fogak sárgás színét eredményező plakkot, azaz a felgyülemlett lepedéket. A rágás pedig a fogeróziót okozó savakat semlegesíti a nyáltermelés fokozásával.

Ne moss túl gyakran fogat!

A túl gyakori fogmosás károsíthatja a fogzománcot és az ínyt is. Napi kétszer mindenképpen mossunk fogat - a hátsó fogakkal kezdve, de a nap további részében inkább öblítsük ki a szánkat tiszta vízzel.

Ezek után az ételek fogyasztása után ne moss azonnal fogat!

Az alacsony pH-értékkel rendelkező savas italok (szénsavas italok, bor) és ételek (gyümölcsök, paradicsom) fogyasztása után érdemes legalább harminc percet várni a fogmosással. Ezek átmenetileg lágyítják a fogzománcot, és a fogmosáskor ezt könnyen károsíthatjuk, ami aztán fogszuvasodáshoz is vezethet.

Használj puha sörtéjű fogkefét!

Hiába szoktál hozzá a keményebb sörtékhez, a fogzománc védelmében jobb ezeket a fogkeféket puha sörtéjűre cserélni, még akkor is, ha ezt használva először nem érzed annyira tisztának a fogaidat. A lényeg az enyhe nyomáson és a 45 fokos dőlésszögben rejlik, no meg a sokszor hangsúlyozott körkörös mozdulatokon.

Használj szájvizet!

Folytass sikeres harcot a lepedék és a baktériumok ellen a fogmosás végén szájvíz használatával: naponta kétszer minimum 30-30 másodpercig öblögessük vele a szájüreget. Esetleg cukormentes rágógumival is helyettesíthetjük a szájvizet a baktériumok mennyiségének csökkentésében.

Forrás: www.divine.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...