2021.10.27. 09:15:00 6757 232

Makadámia: Egy valóban szuper olaj a száraz és göndör hajnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jó hír, hogy azok, akik nem allergiásak a mogyorófélékre, nagy eséllyel használhatják hajápoló olajként a makadámiát! A száraz, fénytelen hajnak aranyat ér, de a göndör hajat is könnyebben kezelhetővé varázsolja ez a szobahőmérsékleten is folyékony olaj.

Makadámia a hajra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Makadámia a hajra

A makadámia olaj nagy molekulájú zsírsavaknak köszönhetően képes megregulázni a göndör és a száraz hajat, így a normál porozitású hajra is ajánlható még. Azonban a kevésbé porózus hajtípusoknál felesleges alkalmazni, mivel nem jut be a haj rétegeibe az olaj hatóanyaga (pl. a kálium).

A makadámia olaj a többi dió- és növényi olajjal szemben azért hatásosabb, mert sokkal gazdagabb linolsavban, emellett nagy koncentrációban tartalmaz palmitoleinsavat. Ezek miatt természetesen költségesebb is beszerezni, mint más ápoló olajakat.

A makadámia olaj használatának előnyei

1. Kezelhetőbb göndör fürtök

A környezeti hatások viszonylag hamar kárt tudnak tenni a tökéletesen tekergő loknikban. A sérült haj törékenyebbé és szárazabbá válhat, amit a haj formázásának nehezedése is jelezhet. A makadámia olaja azonban sikeresen helyreállíthatja a hajszálak nedvességtartalmát.

2. Egyenesebb hajszálak

Ki nem szeretne selymesebb és fényesebb fürtöket? A makadámia ezt is lehetővé teszi, ráadásul ezen pozitív hatásai mellett még egyenesebbé is teszi a hajszálakat.

3. Erősebb haj

A kellően porózus hajszálak esetében a makadámia olaj a haj mélyébe (és a szőrtüszőbe) jutva regenerálja a haj káros környezeti hatások által keletkező sérüléseit. A benne található antioxidánsok révén a haj egészségesebbé, ezáltal erősebbé válik.

A makadámia olaj használata

Az olajat száraz hajon szabadon, akár napi szinten is használhatjuk, csak arra figyeljünk, hogy ne használjunk túl sokat belőle, és a felvitelkor a hajszálak végére koncentráljunk leginkább. Ha intenzíven tápláló hajpakolásként szeretnénk alkalmazni, akkor pürésítsünk le egy avokádót és ehhez keverjük hozzá a makadámia olajat. A pakolást pedig a hajba dörzsölve hagyjuk hatni negyed órán át, hogy a haj egészségének fontos fehérjék felszívódhassanak. Végül alaposan öblítsük ki, hogy ne tömítse el fejbőr pórusait és a hajszálak se nehezedjenek el tőle.

Forrás: www.healthline.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...