2022.05.15. 08:35:52 6325 217

Május 15. A család nemzetközi napja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ENSZ 1994-ben május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította. A nap lényege - amelyhez Magyarország is csatlakozott-, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét a család és a családi értékek fontosságára, hálát mutatva a társadalom egyik legfontosabb egysége előtt.

Család a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család a kertben

A család fogalma, például a honfoglalás idejében nem pont azt jelentette, mint a mai modern és felvilágosult időnkben. A honfoglalás idején a harcosaink nővásáron vették a feleségeiket. Az árukat lóban, azaz kalimba-ban mérték. A nőrablás is határozottan elfogadott volt akkoriban, annyira, hogy a későbbiekben I. István király is rendelkezett a természetesnek vélt szokásokról: „Ha vitézek közül rút szemérmetlen valamely leányt, az ő szüleinek engedelme nélkül rablana feleségül magának, parancsoljuk, hogy adja vissza a leányt a szülőnek… és a rabló tíz tinóval fizessen a rablásért, jóllehet aztán mégis megbékéljen a leány szüleivel.” Aztán később kialakult a hitbér. Ami annyit jelentett, hogy a kifizetéskor az apa átadta leányát a férjnek, és a továbbiakban az asszony a fejével felelt az urához való hűségéért.

Persze jó száz évvel később Kálmán király úgy határozott, hogy egyházi házasság szükséges, mind a két fél beleegyezésével, máskülönben mindaz nem tekinthető házasságnak. Aztán kialakult a ma jól ismert család fogalma: egy fedél alatt, közös akaratban, szeretetben, nehézségben, örömben és meghittségben együtt nézőpont. A család nemzetközi napján számos programot szerveznek meg. Az előadások lényege a családról, mint ösztönző erőről, biztos háttérről, menedékről szólnak. A család egy közösség, ahová jó tartozni, és fontos ennek az egységnek a megóvása. Hiszen életenergiát miből is meríthetnénk, ha nem a családunk szeretetéből?

“A család azt jelenti, megosztjuk egymással a hibáinkat, a tökéletlenségeinket és az érzéseinket, miközben nem szűnünk meg szeretni egymást. De még ha szeretet árad belőlünk, akkor sem vagyunk mindig szeretetre méltók. Ha pedig nem vagyunk tökéletesek, lényeges, hogy meg tudjuk bocsátani önmagunknak és másoknak. Azután másnap reggel elölről kezdünk mindent. Olyan folyamat ez, mint a bimbó nyílása. Virágzás, virulás és virágba borulás.” - Bernie Siegel

Forrás: nevezetesnapok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...