2021.09.29. 09:30:00 7061 228

Ma van a kávé világnapja - Ünnepeld meg egy vérbeli őszi kávé recepttel te is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kávé egy olyan serkentő ital, amely a világ több országában már régóta saját ünnepnapot kapott, azonban a legtöbb helyen szeptember 29-én ünneplik a Kávé napját. Nálunk is ma tartandó meg kedvenc feketénk ünnepe, de hogy ez a nap valóban más legyen, mint a többi, napi koffein adagunkat egy különleges ital formájában is megihatjuk!

Sütőtökös latte - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőtökös latte

Te miért fogyasztasz naponta akár több csésze kávét is el? Élvezed a forró ital ízét is, vagy az agyi ereket tágító hatását szeretnéd minél tovább kihasználni a nehéz munkanapokon? Bármi is legyen az ok, ami hasznos az emberi szervezetnek, az lehet finom is!

Amikor kint szürkeség és köd vár, még jobban esik egy melengető ital. Az ősz azonban így is hangulatos lehet, főleg, ha egy hozzá passzoló ízvilágú kávét kortyolhatunk: Jöhet egy krémes- aromás kávé? Sütőtökkel és fűszerekkel ízesítve!

Sütőtökös-fűszeres latte

Eszpresszó
Tej, habosítva
Egy darabka megsütött sütőtök (A legjobb a hokkaido fajta.)
50 ml víz
150 ml cukor
1 tk. reszelt gyömbér
3 tk. fahéj
1 tk. őrölt szegfűszeg
1 vaníliarúd kikapart belseje
Tejszínhab

A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, majd az össze pürésített sült tököt és a kiporciózott fűszereket is keverjük hozzá ehhez. Ezt hagyjuk így önmagában állni, míg lefőzzük a kávénkat.
A lefőzött eszpresszóba csészénként 2-2 evőkanálnyit keverjünk el a fűszeres tökpüréből, utána pedig habosított tejjel öntsük fel az adagokat.
Végezetül díszítsük az így kapott latte tetejét kedvünk szerinti mennyiségű tejszínhabbal.

A Kávé napjának alkalmából ma belefuthatsz egy-egy remek kávéházi akcióba is, ha kávédat nem otthon vagy a munkahelyeden fogyasztanád. A +1 kávé kezdeményezéssel pedig meglephetsz egy rászorulót egy ajándék kávéval: Hadd legyen a kávé ünnepnapja minél több kávéimádónak emlékezetes!

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu, www.piccantino.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...