2018.08.18. 13:18:47 8628 302

Lusta reggelek reggelije
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azokon a bizonyos hétvégi reggeleken, amikor legtöbbünket nem frusztrál a „csakmégtízpercet” szundi őrület valahogy a reggelire is szívesebben szánjuk az időt. Nyilván, ha nem kell rohanni, egy egyszerű reggelikészítésre is könnyebben vesszük rá magunkat, ilyenkor a szokásos bevált rántotta-pirítós-zabpehely szentháromságát is szívesebben módosítjuk.

Sós palacsinta sonkával és sajttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sós palacsinta sonkával és sajttal

Egy ilyen módosító tipp a következő „tojáslepény szabad fantáziára hangolva” elnevezésű költemény, mely egyszerűen csak az éppen fellelhető, eklektikus választékú konyhai alapanyagok összeházasításából jött létre. Nevezetesen: hozott anyagból kellett dolgozni

De mi is ez. Egy egyszerű tojáslepényt sütünk, amit sós palacsintára helyezünk, amit aztán megszórunk-kenünk mindenfélével olyan dologgal, amit a hűtőszekrényünkben találunk, és nem tűnik annyira testidegennek.

Hogyan lássunk hozzá

Sós palacsintát sütünk. Ehhez a szokásos, bevált saját palacsinta receptünket használjuk bátran, kicsivel több só mehet bele, mint amikor édes palacsintát gyártunk és értelemszerűen a cukor kihagyandó. Koponyánként 2 tojással számoljunk. A tojást felverjük tálban, ízesíthetjük pici sóval, őrölt borssal. A palacsinta sütőnket használjuk a lepény megsütésére is. A forró serpenyőbe öntjük a tojást, és gyenge hőfokon/ kis gázon lassan sütjük egyik oldalára. Amikor a teteje is megbőrösödött, bőven meghintjük reszelt sajttal és félretesszük. Egy lapostányérra teszünk egy palacsintát, erre óvatosan ráemeljük-csúsztatjuk a tojáslepényünket. A sajtos lepényt bátran kenhetjük kedvünkre ízesített tejföllel, szeletelhetünk rá pici paradicsomot, fantáziánkra és a hűtőnk polcára van bízva az alapanyag felhasználás. Az így kapott cuccot aztán tekerjük fel, középtájon vágjuk ferdén el a tekercset, szórjuk meg sajttal, és tádámmm: kész a rendhagyó reggeli ételköltemény.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink