2021.04.15. 17:51:08 7845 217

Létesíts akváriumot - lépésről lépésre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy akvárium csodálatos központi dísze a lakásnak, de jópofa háziállatként is tekinthetünk lakóira. Ha nagyon szeretnénk valamilyen állatot, de a szőrös, nagyobb hely, mozgás és foglalkozási igényűek nem jöhetnek szóba, különösen ideális választás a díszhal. Hogy álljunk neki az akvárium telepítésnek?

Akvárium - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akvárium

Hova tegyem?

Amennyiben úgy határoztunk, hogy ideje halakkal színesebbé tenni az életünket, akkor az első, elengedhetetlen lépés a megfelelő hely kiválasztása. Egyrészről a haltípusnak megfelelő akvárium méretnek megfelelő helyet kell találnunk, ami: stabil, nem éri direkt napfény vagy hő (például radiátor mellett nem megfelelő!) és erős zajoktól, huzattól is védve van. Mikor ezzel megvagyunk, irány a szaküzlet! Szerezzük be leendő állataink lakhelyét, megfogadva a hozzáértők tanácsát méret és berendezés tekintetében – hiszen a haltartás nem áll meg az akvárium beszerzésénél. Kell bele termosztátos melegítő, levegőztető, szűrő, fény.

Ennek kell az akváriumba kerülnie

Még itt sincs vége az előkészítő bevásárló körutunknak, hiszen halaink egészséges és boldog életéhez komfortos, kellemes közeget kell biztosítanunk nekik. Homokot, kavicsot, növényeket és búvóhelyül szolgáló díszeket is tegyünk a leendő hal-lakba, ám semmiképp ne felejtsük el ezeket a tárgyakat nagyon alaposan lemosni mielőtt helyükre kerülnének. Elhelyezésnél figyeljünk arra, hogy kisebb és nagyobb halacskáink egyaránt kényelmesen tudjanak majd közlekedni a tereptárgyak között. Rakjuk össze készre az akváriumot, töltsük fel vízzel, és várjunk néhány napot, míg szobahőmérsékletűre melegszik. Ellenőrizzük a megfelelő pH értéket is, aztán mehetünk is halacskát venni.

A beköltözés

Kezdőként szakemberek tanácsát kikérve strapabíró édesvízi halakkal próbálkozzunk inkább, és azt is vegyük számításba, hogy mely fajok élnek szívesen együtt. Nem csak azért fontos ez, hogy ne egyék meg egymást, de azonos hőmérséklet és egyforma méretű akvárium lesz körülöttük, így fontos, hogy mindenkinek egyaránt megfeleljen az élettér. A kiválasztott halacskákat az eladó fajtánként fogja zacskózni nekünk (természetesen vízben). Tegyük hőtartó dobozba zacskóstól a hazaút erejéig, így a kinti hőmérséklet nem tesz majd kárt újdonsült állatainkban. Mikor hazaértünk, egy vödörbe vízzel együtt tegyük át a halakat, és fokozatosan adjunk melléjük az akvárium vizéből is, hogy megszokják azt. Az akklimatizálódás körülbelül egy nap alatt lezajlik, ekkorra elfoglalhatják végleges helyüket a szépséges kiskedvencek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...