2019.02.26. 18:35:45 7910 229

Leszel Te is szinte?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számos alkalommal találhattuk már szembe magunkat egy-egy csúfosan végződő (pár)kapcsolat olyszerű summázásával, hogy: „én őszinte voltam vele…” Vajon mi rejlik ebben a misztikus „szinteségben” (az „ő szintje” jelentés mellett), amely, temérdek kudarcélmény előidézőjévé vált?

Párkapcsolati probléma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párkapcsolati probléma

Hitek és tévhitek…

Amennyiben elfogadjuk azt a nézetet, mely szerint egymás tükrei vagyunk életbeni jártunk-keltünk során, akkor jogos elvárásként könyvelhetjük el azt, hogy ezen élő tükrök valós, leplezetlen mivoltunkkal szembesítsenek bennünket (nem vandál módon, hanem kifinomult egyszerűséggel, és igen, alázattal), ne pedig valamely torz, elmosódott, a felismerhetetlenségig elferdített énszerű entitást tárjanak elénk (tükrözzenek).

A véreskezű császár, Néró, abban a tévhitben élte le földi éveit, hogy ő zseniális költő; a gazdag komolyzenerajongónőt, Florence Foster Jenkinst, pedig abban a fals eszmében ringatták, hogy született énekesnő. A legfájdalmasabb felismerés nem is az volt, hogy valójában egyikük sem rendelkezett ezen adományokkal, hanem az, hogy a környezetük a „nem tárom fel előtte az igazságot, hiszen egy világ dőlne ezzel össze benne” habitust gyakorolta, és mindebben a kínos kudarcok, a leplezetlen kritikák sem gátolták meg őket (persze mert volna valaki egy Nerót leinteni).

Végül: csak a szinte marad…

Ha nem esik nehezünkre elismerni, hogy életünk szüntelen átalakulások sorozata, akkor lassan belátjuk, hogy a tökéletes őszinteség (a Másik megismerésének hibátlansága), az énfeltárás makulátlan elérése már nem minősül beteljesíthetőnek (hiszen önnön lényünket is konstans módon tanuljuk).

Valaki egyszer megjegyezte: „Minél többet társz fel magadból, annál titokzatosabbnak tűnsz előttem. Úgy érzem, hogy nem ismerhetlek meg soha olyan mértékben, ahogyan, amennyire azt szeretném…” Nem biztos, hogy minden apró részletében, meg kell ismernünk egymást, hiszen a „sejtelmes”, „kifürkészhetetlen” jelzők személyünket illetően elismerésként is hat(hat)nak. A megfejthetetlen énszférák zegzugaival rendelkezés varázslatosabbá tesz bennünket. Ezért ott van a „szinte” az őszintében (mint valamely tapintatos torlasz), mely a modortalan félrevezetés nélküli, egyéni rejtélyesség jogosultságát fenntartva válik enigmatikussá, egyben páratlanná.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...