2016.10.01. 14:22:30 9013 234

Lépd meg bátran! – Tippek a cipőhöz vásárlás alatt és után
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Cipőt vásárolni vagy nagyon bonyolult, fájdalmas és hosszadalmas feladat, vagy rém egyszerű, kettő, azaz kettő perces művelet. Mert van, hogy az ember lánya éppen csak kigondolja, milyen cipőt szeretne és szinte ott terem az orra előtt. De megesik, hogy hosszú órák, napok, legszörnyűbb esetben hetek alatt talál rá az igazira.

Cipővásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cipővásárlás

Vagy ami még rosszabb: hiába a hosszú keresgélés, álmaid kopogó tárgyát nem találtad meg, így kénytelen vagy kompromisszumot kötni saját magaddal és mást választani.

Azt nem tudjuk megígérni, hogy azonnal rátalálsz az általad kigondolt tipegőre, de ha ezeket a tippeket követed, talán egyszerűbb lesz a vásárlás és könnyebben átlendülsz a viselés (kezdeti) nehézségein.

Ha nem passzol a méret, inkább hanyagold!

Valld be, Veled is előfordult már, hogy csak azért vettél meg (de legalábbis erősen elgondolkoztál rajta, hogy megveszed), mert nagyon olcsó volt és/vagy mert annyira szép volt. Egy fikarcnyit sem törődtél azzal, hogy nem kifejezetten a Te méreted, kicsit szorít, vagy épp lötyög a lábadon. Ilyenkor hiába a csábító ár vagy a pompázatos külső, inkább hagyd meg valaki másnak azt a cipőt. Nem valószínű, hogy tudnád hordani…

Válaszd meg jól az időt!

Bármit teszel, a lábaid a nap folyamán, ha csak kicsit is, de meg fognak dagadni. Hogy a megvásárolt cipő később se szorítson, inkább a délutáni órákban indulj lábbeli kereső körútra, amikor már duzzadtabb lábadra próbálgathatod a cipőket.

Vigyázz az első lépésekre!

Ha lehet, ne egy olyan napot válassz az újonnan vásárolt lábbelid első napjának, amikor sokat kell gyalogolnod! Ha mégis így teszel, készülj ragtapasszal, mert a cipő okozta hólyagok, sebek miatti fájdalmat valamivel enyhíteni kell. Válassz nyugisabb, kevésbé futkosós időszakot, hiszen minden cipő más, „be kell törni”, hozzá kell idomulnia a lábadhoz.

Mintha összement volna…

Talán Veled is megtörtént már, hogy a hosszú ideje nem hordott cipőd mintha állásában összement volna. Ilyenkor a tervezett viselés előtti napokban fél-fél órákat viseld otthon, hogy újra „összecsiszolódjon” a lábaddal.

Vigyázz a színekkel!

Ha lehet, ne egy-egy szettedhez válassz cipőt, mert az hosszútávon túlzsúfolt cipős szekrényhez és üres pénztárcához vezet. Válassz olyan színt, amit a legtöbb ruhádhoz viselni tudsz!

Csúszik? Oldd meg házilag!

Az új cipők talpa néha tükörsima, és ez egy hasonló tulajdonságokkal bíró padlón, járólapon nem várt „seggesekhez” vezethet, vagyis könnyen elcsúszhatsz. Ha nem szeretnéd a jég nélküli korcsolyatudományodat bemutatni, és idő nincs már arra, hogy elvidd egy cipészhez a lépőt, hogy kevésbé csúszós talpat rakjon rá, egy kis csiszolópapírral érdesítsd meg a cipő talpát.

Így kíméld a sarkakat!

Ha a körömcipőd, félcipőd sarkait szeretnéd megkímélni a különböző környezeti hatásoktól, kenj rá egy réteg átlátszó körömlakkot.

Légy változatos!

Lehet, hogy nagyon trendi és szexi, ha minden nap magassarkút hordasz, de a lábaid hálásak lesznek érte, ha néha lapostalpú vagy alacsonyabb sarkú cipőbe bújtatod őket.

Nem csak a lábadnak kell a pihenés

Ha teheted, váltogasd a cipőidet naponta. Ez nem csak a fent említett okok miatt jó, hanem így a lábbeli is „pihen”, a napi hordás okozta nedvesség is elpárolog belőle, kiszellőzik, felfrissül.

Szeretnéd sokáig viselni?

Ha a fenti kérdésre igen a válasz, akkor az újdonsült cipőd ápolásába is kénytelen leszel némi időt, energiát, pénzt beleinvesztálni. De hidd el, megéri!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...