2021.01.13. 13:02:01 6350 172

Lemondhat a holland kormány a családtámogatási botrány miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pénteken dönt a holland kormány arról, hogy lemond-e a hónapok óta nagy port kavaró családtámogatási botrány miatt - írta szerdán a helyi sajtó.

Hollandia, kerékpárút - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hollandia, kerékpárút

2012-től kezdődően több száz család került súlyos anyagi helyzetbe, miután a holland adóhatóság csalóként kezelte őket és megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást, valamint számos esetben több ezer euró visszafizetésére kötelezte az érintetteket. Ez legtöbbször olyan családoknál fordult elő, ahol a szülőknek kettős állampolgársága volt. A nemzeti ombudsman és a holland parlament vizsgálóbizottságra is arra a következtetésre jutott, hogy az adóhatóság megsértette a jogállamiságot, figyelmen kívül hagyta a gyermekjogokat, és több családot lehetetlenített el anyagilag.

Az adóhatóság visszaéléseinek áldozatává vált szülők egy csoportja kedden öt hivatalban lévő és egy volt miniszter ellen indított bírósági kereset, súlyos gondatlansággal és hivatali bűncselekménnyel vádolva őket.

A helyi média nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a Mark Rutte vezette koalíciós kormány két hónappal a parlamenti választások előtt bejelenti a lemondását. Az NlTimes napilap értesülései szerint, a miniszterelnök pénteken a Miniszteri Tanács rendes ülésén vitatja meg a kérdést koalíciós partnereivel, mégpedig a botránnyal kapcsolatos jövő keddi parlamenti vita előtt. Amennyiben Rutte valamelyik koalíciós partnerpártja visszavonja támogatását, a kormány akár le is mondhat.

A harmadik Rutte-kormány 2017 októbere óta van hatalmon, koalícióban a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a 66-os Demokraták (D66), és a Keresztény Unió (CU) pártokkal.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...