2021.03.26. 08:25:43 7141 208

Legyenek bőségteremtő gondolataid!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bármely önfejlesztő könyv fedelét csapjuk fel, bármely sikeres ember tanácsait hallgatjuk meg, találkozunk azzal az eszmével, hogy hinni kell benne, akkor leszünk igazán sikeresek. De hogyan lehet teremtve gondolkodni?

Napraforgók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napraforgók

A sikeres ember tudja, hogy hogy ha nem hiszel benne, hogy sikerül, nem is fog, ám ha abban hiszel, hogy sikerül, sikerülni is fog elérni a céljaid. De hogyan gondolkodjunk bőségteremtő módon? Hiszen nyilvánvalóan nem állhatunk keddről a szerdára egy másik világképpel az életünkhöz, csak azon az alapon, hogy elhatároztuk, bőségteremtő gondolatokkal tápláljuk mindennapjainkat. Van azonban néhány tanács, amin elindulhatunk a tudatos sikerteremtés útján.

Fontos, hogy ezeket a lépéseket a napi életvitelünkbe iktassuk be, módosítsuk korábbi romboló, káros szokásainkat, formáljuk tudatosan a gondolatvilágunkat ezekkel. És persze azzal is fontos tisztában lennünk, hogy a bőségteremtő gondolkodás a cselekvést nem helyettesíti.

Higgy a végtelen lehetőségben, és értsd meg a gondolataid erejét!

Lásd be azt, hogy az élet által nyújtott lehetőségek és lehetőség variációk száma szó szerint végtelen. Ha ezzel tisztában vagy, és tudatosítottad is magadban, megváltozik a nézőpontod, valóban megnyílnak előtted azok a kapuk, amik bár jelen voltak, észrevétlenek maradtak. Figyelj rá, hogy a gondolataid erővel bírnak.

Légy hálás!

Mindenkinek van miért hálásnak lenni, és ha elsőre csak banálisnak tűnő dolgok jutnak eszedbe, nem érzed szerencsésnek magad, szánj időt a felülvizsgálatra! Áldás, ha látsz, ha mozogsz, ha van fedél a fejed felett, ha van megélhetésed, ötleteid, de lehetsz hálás a szeretteidért, a sikereidért, a jó gondolatért, a benned lévő fejlődni akarásért. Napi szinten legyél hálás azért, amid van és azért, amire lehetőséged nyílik.

Ne hasonlítsd magad másokhoz

Mert semmi értelme. Bárkihez hasonlítanád magad, lesznek jobb és rosszabb tulajdonságaid egyaránt, mégis: a ő milyensége nincs hatással a Te valódra. A hasonlítgatás boldogtalanságot szül. A cél ne egy másik személy legyen, hanem egy önmagadhoz képest kitűzött fejlődés!

Sosem vagy készen

Ne felejtsd el, hogy mindig van hova fejlődni, van mit tanulni. Sokan azzal, hogy elérnek egy bizonyos kort, elégedetten teszik be a kaput a lelki és szellemi fejlődés után, pedig mindig, mindenkinek van mit csiszolni.

Hallgass, kérdezz, törekedj a mindenkinek jóra!

Szűrd a mondanivalód, és kérdezz okosan! Ezzel tudatosabb életet élhetsz, ráadásul könnyebb szem előtt tartani, hogy döntéseid során minden fél számára előnyös megoldások szülessenek. Az igazán sikeres ember ugyanis nem más kárára sikeres!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?