2018.06.09. 08:28:47 7386 241

Legyen tiszta a vasalód! – Tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki szeret vasalni! Hm… hát igen, én sem!:-) De ha már egyszer kell, akkor igyekszünk kellemes körülményeket teremteni magunknak. A vasalódeszka megfelelő magasságban, a háttérben kellemes dallamok, vagy a kedvenc sorozatod, filmed, és a vasaló is felkészülten várja a gyűrött ruhahalmot. Felkészülten… biztos?

Tiszta vasaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta vasaló

Mert sajnos megesik, hogy ez vagy az ráég a vasalónk aljára, vagy gőzölős vasaló esetén vízkő csúfítja el a talpat. Hogy megfelelően működjön, ezeket a szennyeződéseket érdemes eltávolítani. A haushaltstipps.net oldaláról csemegézünk!

Elő a porokkal!

Keverj össze szódabikarbónát vagy sütőport egy kis vízzel, és vidd fel ezt a pasztát a kihűlt vasaló talpára, majd állítsd a legalacsonyabb hőfokra a „simítót”. Várj 3 percet, majd egy tiszta ruhával töröld át a vasaló alját (vigyázz, ha nagyon meleg, várj egy keveset!).

Legyen „világosság”!

Fogj egy gyertyát és tekerd körbe egy tiszta ronggyal, állítsd a (gőzölős) vasalót a legalacsonyabb hőfokra. Most húzkodd meg a gyertyát a szennyezett részeken, amíg a piszok teljesen le nem jön.

Egy kis radír a vasalódnak is jól jön!

Ha a fenti módszer nem volt teljesen jó, akkor radírozd le a szennyeződéseket egy radír segítségével. Persze, előtte hagyd, hogy a vasaló kihűljön.

Végy egy kis alufóliát!

Gőzölős vasaló esetén jó megoldás lehet a következő: tegyél egy körülbelül 50 centiméteres alufóliadarabot a vasalódeszkára, állítsd a vasalót a legmagasabb hőfokra és húzkodd a fólián, amíg az összes szennyeződés le nem jön a talpról. Hagyd kihűlni, és csak ezután vasalj vele újra!

„Ízesítsd” citrommal!

A teflon bevonatú, gőzölős modellek esetén is remek választás lehet, ha a következő módszert alkalmazod: tégy egy kis tálba frissen facsart citromlevet, áztass bele egy pamut kendőt és ezzel töröld át a hideg vasalótalpat. Addig törölgesd, amíg a szennyeződés le nem jön róla.

Szintén a gőzölősnél lehet jó megoldás!

Vízkő esetén vesd be itt is az ecsetet! Áztass egy rongyot ecetbe, csavard ki, terítsd ki, majd negyed óráig hagyd állni rajt a vasalót. Esetleg egy ecetbe „tunkolt” vattapamacs segítségével is elvégezhető a művelet, ilyenkor az ecetes vattával töröld át a talpat. Esetleg a vasaló víztartályát is áttörölheted a vattával.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mit készítsünk articsókából?

Az articsóka nem része a hagyományos magyar konyhának, így jóformán nem is tudjuk elképzelni, hogy a pizzán kívül mit lehetne belőle készíteni. Pedig a világ konyhái remek recepteket álmodtak meg ezzel a különleges zöldséggel. Lássunk néhányat ezek közül, amellyekkel az articsóka belopja magát a kedvenceid közé!

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.