2018.06.09. 08:28:47 9001 244

Legyen tiszta a vasalód! – Tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki szeret vasalni! Hm… hát igen, én sem!:-) De ha már egyszer kell, akkor igyekszünk kellemes körülményeket teremteni magunknak. A vasalódeszka megfelelő magasságban, a háttérben kellemes dallamok, vagy a kedvenc sorozatod, filmed, és a vasaló is felkészülten várja a gyűrött ruhahalmot. Felkészülten… biztos?

Tiszta vasaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta vasaló

Mert sajnos megesik, hogy ez vagy az ráég a vasalónk aljára, vagy gőzölős vasaló esetén vízkő csúfítja el a talpat. Hogy megfelelően működjön, ezeket a szennyeződéseket érdemes eltávolítani. A haushaltstipps.net oldaláról csemegézünk!

Elő a porokkal!

Keverj össze szódabikarbónát vagy sütőport egy kis vízzel, és vidd fel ezt a pasztát a kihűlt vasaló talpára, majd állítsd a legalacsonyabb hőfokra a „simítót”. Várj 3 percet, majd egy tiszta ruhával töröld át a vasaló alját (vigyázz, ha nagyon meleg, várj egy keveset!).

Legyen „világosság”!

Fogj egy gyertyát és tekerd körbe egy tiszta ronggyal, állítsd a (gőzölős) vasalót a legalacsonyabb hőfokra. Most húzkodd meg a gyertyát a szennyezett részeken, amíg a piszok teljesen le nem jön.

Egy kis radír a vasalódnak is jól jön!

Ha a fenti módszer nem volt teljesen jó, akkor radírozd le a szennyeződéseket egy radír segítségével. Persze, előtte hagyd, hogy a vasaló kihűljön.

Végy egy kis alufóliát!

Gőzölős vasaló esetén jó megoldás lehet a következő: tegyél egy körülbelül 50 centiméteres alufóliadarabot a vasalódeszkára, állítsd a vasalót a legmagasabb hőfokra és húzkodd a fólián, amíg az összes szennyeződés le nem jön a talpról. Hagyd kihűlni, és csak ezután vasalj vele újra!

„Ízesítsd” citrommal!

A teflon bevonatú, gőzölős modellek esetén is remek választás lehet, ha a következő módszert alkalmazod: tégy egy kis tálba frissen facsart citromlevet, áztass bele egy pamut kendőt és ezzel töröld át a hideg vasalótalpat. Addig törölgesd, amíg a szennyeződés le nem jön róla.

Szintén a gőzölősnél lehet jó megoldás!

Vízkő esetén vesd be itt is az ecsetet! Áztass egy rongyot ecetbe, csavard ki, terítsd ki, majd negyed óráig hagyd állni rajt a vasalót. Esetleg egy ecetbe „tunkolt” vattapamacs segítségével is elvégezhető a művelet, ilyenkor az ecetes vattával töröld át a talpat. Esetleg a vasaló víztartályát is áttörölheted a vattával.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...