2018.09.25. 18:22:48 8770 307

Légy „profi” kertész! Ne feledd el az alábbi tennivalókat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári tündöklés után a konyhakert és a virágoskert egyaránt a téli pihenésre készülődik. Az átmenti hónapokban mi is a növények segítségére lehetünk ebben, sőt a talajt már most elkezdhetjük előkészíteni a tavaszi ébredéshez. Az ágyások felásásán, az avar összegyűjtésén és a kerti szerszámok letisztításán kívül még megannyi dolgunk lesz.

Őszi kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi kert

Összefoglalva a következő tennivalókat minél előbb el kell végezni, hogy a telet nyugodt szívvel várhasd! Készíts egy listát, mi az amit még meg kell csinálni az alábbiak közül:

Konyhakerti tennivalók:

 • Zöldségágyások kigyomlálása.
 • Sárgarépa felszedése és eltárolása.
 • Alma és körte szüretelése, romlott gyümölcsök komposzthoz adása.
 • Fokhagyma és póréhagyma elültetése.
 • Nyári alma, szeder- és málnabokrok metszése.
 • Komposztálás az őszi termőtalaj feljavításához.

Virágoskerti tennivalók:

 • A nem fagytűrő növények (leander, mediterrán dísznövények) „téliesítése”.
 • Gyógynövények betakarítása, majd szárítása.
 • Rózsaágyások megtisztítása, az arra hajlamos fajták kezelése gombaölő szerekkel.
 • Nyáron virágzó évelők szétültetése.
 • Virágtartókban lévő növények műtrágyázása az őszi virágzás elősegítéséhez.
 • Őszi egynyári virágok pl. díszkáposzta vagy körömvirág, és árvácska kiültetése.
 • Tavasszal virágzó növények gumóinak elültetése.
 • Tavaszi és évelő virágmagok elvetése.

Gondoskodjunk a többi, udvaron élő növényzetről is:

Bokrok és fák mély öntözése, a téli károsodások elkerülése érdekében. Az érzékeny kerti tavi növények fagymentes helyre telepítése, tó fölé védőháló helyezése. Ne felejtsük el előkészíteni a madáretetőket sem!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Svéd uborka télire – félúton a vegyes vágott és a csemege uborka között

Végre igazán finom, uborka ízű az uborka -akinek már sikerült tök illetve víz ízű uborkát vásárolnia, az tudja, hogy miről beszélek -, így most érdemes eltenni, illetve frissen elkészíteni. Ha a hagyományos uborka salátát már meguntad, próbáld ki a svédek kedvencét, és rakd el télire.

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!