2023.10.18. 12:05:00 6396 223

Legkedvesebb őszi állataink: Jelképek kontra valóság
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kinek ne akadna meg a szeme azokon a mutatós dekoranyagokon és szalvétákon, amelyeken az őszi erdő és élővilága látható? A sünök, a baglyok és a rókák régóta kedvelt szimbólumai ennek az időszaknak, ami miatt számos dekoratőr is dolgozik ezekkel az elemekkel.

Őszi erdő (illusztráció) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi erdő (illusztráció)

Az őszi hónapokban a madarak, az emlősök és a rovarok is elég aktívak ahhoz, hogy a természet szépségének élvezete közben megfigyelhessük életvitelüket. A természetjárás közben felfedezhetjük hazánk természetes élővilágát és megállapíthatjuk, hogy a mesék és a rajzolt illusztrációk mennyire állnak közel vagy távol a valósághoz:
A nagyobb emlősök közül az őzek és a szarvasok azok, akik uralják a színes levélszőnyegbe borult őszi erdőt, míg a lábunk elé nézve már egyre kevesebb sündisznóval találkozhatunk. Az éjszaka legikonikusabb és legmisztikusabb ragadozója pedig a műveltséghez társított bagoly, amely néma röpte már régóta tartja ámulatba a természetkedvelő embereket.

Az őszi erdő lakói: Illusztráció helyett valóság

A sünöket gyakran ábrázolják almával és körtével a hátukon, holott ezek a tűhegyes fogú kis ragadozók inkább a gyümölcsöt dézsmáló rovarokat szeretik fogyasztani, mint magát a lehullott termést.

Az őzikék rendszerint cukik és gyakran heverésznek ezeken az ábrázolásokon a fűben vagy az avarban, míg a rajzolt rókák is bájosan néznek az őket szemlélőkre, miközben különböző pózokban ücsörögnek.

Legsokoldalúbban talán a baglyokat szokták megjeleníteni. Ezek az állatok hol mókásnak, hol pedig már-már szinte tudálékosnak hatnak.

Ezek a kedves grafikák legtöbbször gyerekeknek készült ruházatokon és iskolaszereken jelennek meg, de ezek mellett szintén nagyon gyakoriak az őszi állatokat magunkon hordozó textilek. A nagy közkedveltségnek örvendő őszi minták, habár néhányan gyerekesnek tarthatják ezeket, a felnőttek tetszését is könnyen elnyerik.
Az én kedvenc ruhadarabjaim között például egy sünös sálat és egy rókás topot is számon tartok. Szerintem ezek az állatokat megjelenítő minták nem tesznek kislányossá, de játékossá annál inkább.

Forrás: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...