2020.03.11. 08:48:14 8098 238

Lakoltasd ki a ruhamolyokat egyszerűen a szekrényekből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár a ruháink között lakomáznak, akár a kamrában zavarkolódnak, a molylepkék igazán kellemetlen lakótársak. Hasztalan a rövidke élettartamuk, a nőstény lepke ugyanis akár 200 petét is lerakhat élete folyamán!

Ruhásszekrény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhásszekrény

A lakásban szálldogáló molylepkék ellen nem mindegy, hogy miként lépünk fel, mivel a ruhamoly és a lisztmoly hiába hasonlít szinte megszólalásig egymásra, mindegyiktől más módszerrel szabadulhatsz meg legkönnyebben. A lisztmolyok elleni praktikákról itt olvashatsz.

A drága ízlésű ruhamolyok - elsősorban még lárva korukban - előszeretettel falják a gyapjú, a kasmír és a selyem anyagokat. Sőt, a szőrmék sincsenek biztonságban tőlük!

Megelőzés

Amennyiben még nem lepték el ruhásszekrényeinket a molyok, ne dőljünk nyugodtan hátra, hanem porszívózzuk ki időnként jó alaposan a szekrényeinket is.

A szezonális ruházatot – főként a téli ruhákat – sohase tegyük el kimosatlanul! További védelmet biztosít, ha a molylepkék számára kellemetlen illatokkal illatosítjuk a polcokat.

A jól ismert levendulás illatzacskókat felturbózhatjuk némi fűszerrel: borssal és fahéjjal.

Ruhamoly kiűzése

Ha már megjelentek a fránya molyok, akkor nincs más mód az eltüntetésükre, mint az összes ruhánk átmosása a megengedett lehető legmagasabb hőfokon.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...