2019.05.31. 15:04:25 10468 301

Lakberendezési 1x1 – így kezdj hozzá az átalakításhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár a pihenés mellett a felújítások és költözések fő időszaka is, ám nem mindenki született belsőépítész – lakberendező vénával. Ilyenkor némi segítséget nyújthatnak a lakberendezési magazinok, ugyanakkor a saját igényeink és ízlésünk sokkal otthonosabbá teszik a lakásunkat. Adunk néhány tippet, miként állj neki az otthonod átrendezéséhez!

Otthonos nappali - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthonos nappali

Fő a funkció

Amellett, hogy van, akinek kiemelten fontos a dizájn, a legfontosabb mégis az, hogy kényelmes és praktikus otthont teremthessünk a családunknak. Készítsünk listát, amin felsoroljuk a helyiségeket és mindegyikhez felírjuk, milyen fő tevékenységekre fogjuk használni, majd ez alapján írjuk fel azt is, ezekhez a tevékenységekhez milyen eszközök kellenek. Ez a módszer a szelektálásban is sokat segít, hiszen, ha a család például egy teljes évig nem használta a DVD lejátszót, akkor attól nyugodtan meg is válhatunk, vagy kerülhet a tárolóba. Amiket viszont sokszor használunk, nem szorulnak ki a könnyen elérhető fix helyekről.

Az emlék nem egy tárgy

A legtöbb háztartás tele van olyan tárgyakkal, amik idejét múltak, magunktól sosem választanánk a lakásunk részeként, vagy egyáltalán nem is használjuk, „de hát ajándék volt…” Ezeket a tárgyakat gyűjtsük egy dobozba és nélkülük tegyünk rendet, alakítsuk ki az új berendezést. Majd miután minden elkészült, nézzük át a doboz tartalmát és válaszuk ki azt az egy-két darabot, amit valóban szívesen látunk otthon. A felújítás néhány hete alatt az is nyilvánvalóvá válik, hogy tulajdonképpen mennyire fölöslegesek voltak ezek a holmik, ha most egy dobozban vannak és épp úgy nem hiányoljuk őket. Természetesen kidobni sok mindent nehéz, ha érzelmi szálak kötnek hozzá egy – egy emlék miatt. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha tovább ajándékozzuk, ám arra figyeljünk, hogy olyannak adjuk, akinek valóban tetszik vagy hasznát veheti! Azokat a tárgyakat, amiket nincs kinek tovább adni, vigyük ki a bolhapiacra. A valós értékét nézve igyekezzünk eladni, az érzelmi szálat ne számítsuk fel. A haszontalanná vált kacatok árából pedig beszerezhetünk valami olyat, ami valóban kedves és szép dísze lesz a házunknak.

Ne feledjük; az emlékek nem tárgyak, az emlékeink képek, amiket a szívünkben őrzünk, nem a polcokon.

Ha nincs meg, hogy mi tetszik

A legkönnyebb helyzet, amikor beleszeretsz egy mintába, színbe, egy koncepcióba. Olyankor nincs kérdés, az kell vagy ahhoz hasonló. Ám van, hogy állsz az üzletben, nézed a hidegburkolatokat és nem jön az ihlet. Ilyenkor induljunk a másik oldalról! Nézzük meg mik azok, amik biztosan nem tetszenek. Majd azt, hogy mik azok, amiket ki kell zárnunk a helyiség adottságai miatt. Például apró sötét szobában, nem érdemes sötét színekkel vagy nagy mintákkal dolgoznunk.

Amiket nem szavaztunk ki praktikus vagy ízlés okokból, azokból már könnyebb lesz kiválasztani azt, ami legjobban illeszkedik a meglévő berendezési tárgyakhoz, bútorokhoz. Összességében a legfontosabb; a végeredményt nekünk kell szeretni. Nem kell az IKEA magazin hetvenkettedik oldalán élnünk és nem az a legfontosabb, hogy a vendégek megdicsérjék. Az igazán lényeges az, hogy egy fáradt napon is szívesen térjünk haza és az ajtón belépve úgy érezzük: itt jó.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

A magánélet már csak illúzió lehet digitalizált világunkban?

Az emberek többsége érdekelt abban a kérdésben, hogy a magánélet mennyire bizonyulhat sérthetetlennek, illetve milyen mértékben akadályozható meg annak bekövetkezte, hogy mások illetéktelenül hozzáférjenek az online megosztott információkhoz. Legyen szó rendszeres internethasználatról, a közösségi médiabeli aktivitásról, az online vásárlásokról vagy éppen a banki ügyletekről, az adatvédelem megkerülhetetlenül képbe lép.

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.