2019.11.19. 17:34:11 9536 281

Kürtős kalács házilag - ezért érdemes újra beizzítanod a grillsütőt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sorban érkeznek be hozzánk a jobbnál jobb karácsonyi receptek, melyek közül most egy házi kürtőskalácsot választottunk ki! Te már beküldted nekünk a kedvenc ételed receptjét? Mi nagyon várjuk a recept@proaktivdirekt.com címre! Olvass tovább, görgess le és meg tudod, hogy miért érdemes!

Kürtöskalács  házilag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kürtöskalács házilag

Frona Lajos most kürtöskalács receptjét osztotta meg felünk a receptjátékunk keretében, amelyet ezúton is nagyon köszönünk neki!

Finom kürtőskalács

Hozzávalók :

  • 1 kg liszt
  • 150 gr margarin
  • 150 gr cukor
  • 500 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 gr élesztő
  • 1 kávéskanál só

Egy tálba rakjuk a lisztet, csinálunk bele egy kis mélyedést. Öntünk egy kis langyos tejet bele, egy kis cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kis lisztet veszünk a tejhez, és jól kidolgozzuk a kovászt. Konyharuhával letakarjuk kb. 5 percre. Utána beledolgozzuk a többi alapanyagot, jól összegyúrjuk, ne legyen túl kemény, de lágy sem. Fél órán át kelesztjük, lehetőleg meleg helyen. Majd adagokra osztjuk, és egy kürtőskalácshoz kisujjnyi vastagságú, két arasz hosszú csíkokat nyújtunk. Egy-egy tésztacsíkot feltekerünk egy-egy kürtőskalács-sütőrúdra. Vagy szilikonos sütőpapírral betekert sörös dobozra.

A tésztát nyújtó mozdulatokkal elsimítjuk a formán, így veszi fel a kürtőskalács formát. Kis olajjal megkenjük, és cukorban megforgatjuk. Majd parázs felett megsütjük (- érdemes újra elővenni a grillsütőnket - szerk.). (Akár olajban is ki lehet sütni.) Melegen beleforgatjuk, amibe szeretnénk. Pl. fahéj, kókuszreszelék, mandula, kakaó, vagy egyéb.

Neked is van egy ütős karácsonyi recepted?

Küldd be a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és vegyél részt a nyereményjátékban. 1.000.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk és esélyes lehetsz a maximális 10.000.000 Ft-os fődíjra is. Részletekért kattints ide>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.