2018.07.19. 15:42:15 10326 325

Különleges receptek rögtönzött (nyári) összejövetelekhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy a nyár tényleg a pihenés és a napsütés évszaka lehessen, ne töltsd az egész napodat konyhában! Hogy a sütés-főzés mellett az időhiány se tartson vissza egy spontán vendégség megszervezésével, hoztunk pár gyorsan elkészíthető, ugyanakkor pazar recepteket. Friss hozzávalókból, főzés nélkül kerülnek a fogások az asztalra!

Mozzarella és paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozzarella és paradicsom

A klasszikus mozzarella-paradicsom (Caprese) tálat is összeállíthatod, de ha kicsit különlegesebbre vágysz, akkor az alábbiakat is csak javasolni tudjuk!

Olasz burrata tál

Hozzávalók 6 főre:

  • 4-5 egész burrata (Ha mozzarella van otthon, az is használható.)
  • 2 db „tartósított”citrom
  • egy kevés olíva olaj
  • néhány ág kakukkfű

Mielőtt nekilátnál a sajttálad összedobásának, azt el kell árulnunk, hogy egy kis előkészítést azért igényel a citrom! Egészen pontosan az alábbi eljárás követendő a különleges, olaszos ízhatás eléréséhez:

A citromokat be kell vágni, mintha negyedelnéd, de ne vágd teljesen szét. Ezután alaposan sózd meg őket belülről és kívülről is, és tegyél annyit belőlük egy befőttes üvegbe, amennyit bele tudsz tömni. Még sót bele! A citromok közé dugj babérlevelet, és öntsd fel az üveget frissen facsart citromlével. Miután lezárod az üveget, jól rázd össze a tartalmát. 4 hét után használható a sóban tartósított citrom.

A konzervált citromod szeleteld fel. Egy keveset szórj a tálaló táladba, majd ezekre helyezd rá a burrata golyókat. A sajt héját kissé szakítsd fel, hogy a folyékonyabb töltelék ki tudjon folyni. Ezekre a résekre oszd el a maradék citromszeletet. Végezetül az egészet permetezd meg kevés olajjal és keverd át friss kakukkfűvel.

Eper vörösbor-fürdőben

Hozzávalók 6 főre:

  • 500 gr eper, felezve
  • 1 citrom, hosszanti csíkokra vágva
  • 100 gr porcukor
  • 1 üveg gyümölcsös/édes bor

Ugye már ki is találtad, hogy az összes felsorolt hozzávalót össze kell keverned egy nagy tálban? 1-2 óra hosszán keresztül hűtsd le hűtőben az alkoholos desszertet, hogy az ízek összeérhessenek, és igazán üdítő legyen elfogyasztva. Tipp: Mascarpone krémsajttal és más desszertek mellé tálalva is kitűnő!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.