2023.06.20. 10:05:00 6352 263

Különleges nyári növények, hogy ne csak a tavasz lehessen színpompás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a napvirág és a muskátli mellett más csodás virágokban is gyönyörködnél, akkor ne görgess tovább! A bohém és bájos kisebb virágzatú növénykéken túl fenséges megjelenésű, már-már szinte egzotikus növényekhez is hozzá lehet jutni. Érdemes tehát időnként végig pörgetni a különböző kertészeti oldalak lapjait.

Dália - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dália

A zöld háttér előtt díszelgő szirmok a fehértől egészen a tűzpirosig végig viszik a színskálát, van, hogy vegyes színekben pompáznak. Csoda, ha nem tudunk választani? Mivel ezeket a tavasz végén a legjobb elültetni, még bőven lesz időnk arra, hogy letegyük a voksot a kedvenceink mellett.

Nyáron virágzó, évelő virágok

Hagymás és gumós növényeket különösként megéri választani, mivel jól gondozva (fagymentes helyen teleltetve) jövőre ismét kihajtanak majd akár az ágyásban, akár szegélyként lelik meg a helyüket.

Bugás lángvirág

Igazi manöken a kínálatban a maga kb. 1 m-es magasságával. A szirmok színei a halványlila és a sárga között változnak a virágzása idején. Nem csak mutatós, de igazán erős illatú virág, amiben vágott virágként vázában is viszonylag hosszú ideig gyönyörködhetünk.

Különleges Dáliák

Keress rá a Downham Royal névre, ha valami igazán ütős színű virágot szeretnél a kertedbe, ha pedig már sok lenne a színből, akkor hófehér labdadália pl. Boom Boom White ajánlható a számodra. A fenséges pompom dáliák csoportosan ültetve a legmutatósabbak, de csokorba is köthetjük ezeket a hatalmas virágú növényeket, amelyek elszáradt virágait levágva dúsíthatjuk a virágzatot.

Homeria

Szeretnéd kora őszig napfénybe borítani a virágos kertedet? A sárga és narancssárga szirmok bőséges áradatával találod szemben magadat ezt a tűző napot is jól viselő virágot választva. Amennyiben balkonládába keresel növényt, abba is jó választás lehet.

Pávaszemes tigrisvirág

Aki az orchideákat szereti, most egy ahhoz nagyon hasonló fajtát talált meg kültéri szemkápráztatásra. A homokosabb, nyirkos talajt kedvelő mexikói növény fehér, sárga, pink és piros színben is megtalálható a kertészetekben.

Forrás: www.kicsikert.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...