2022.03.07. 17:48:55 9512 251

Különleges nők, különleges életek – Valós ihletésű filmek nőkről, nem csak nőknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Közeledik a nőnap, amikor is minden körülöttünk, nők körül forog. Amikor minden arról szól, hogy milyen különlegesek, milyen tökéletesek, milyen egyediek vagyunk mindannyian. És milyen különbözőek, különböző sorsokkal.

Boldog nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog nők

Habár minden élet különleges és egyedi, azért vannak, amelyek valamiért kiemelkednek a többi közül. Jöjjön néhány érdekes sorsú, életű, feladatú nő élete a filmvásznon ábrázolva, így nőnaphoz közeledve.

Amikor a környezeted még nincs tisztában vele, mennyire fontos vagy: A számolás joga

Három színes bőrű nő története, akik az 50-es évek Amerikájában maguk is tevékenyen részt vesznek az USA és Oroszország között dúló űrversenyben, hiszen matematikusként dolgoznak a NASA-nál. Ám nem csak a szovjetekkel, hanem a színes bőrűek ellen tomboló ellenszenvvel is meg kell küzdeniük, a saját hazájukban.

Amikor az élet nem egy lányregény (de nagyon nem): A rém

Egy teljesen félresiklott élet története, mely Aileen Wuornos, az USA első női sorozatgyilkosának életét dolgozza fel.

Amikor nem adod fel: Erik Brockovich – Zűrös természet

A 3 gyermekét egyedül nevelő Erin állást kap (vagy inkább kunyerál) egy ügyvédi irodában. Itt furcsa orvosi leletekre bukkan, melyek bizonyítékul szolgálhat arra, hogy egy amerikai cég szennyezheti egy közeli kisváros vízkészletét. A dologból óriási botrány és még nagyobb per lesz.

Amikor tényleg elkezdesz hinni a csodákban: A szív bajnokai

A film Michael Oher igaz történetét dolgozza fel, aki drogfüggő anya gyermekeként nő fel, kamaszként kilátástalannak tűnő helyzetéből pedig Leigh Anne, a módos amerikai családanya húzza ki.

Amikor anyaként hiszel a csodákban: Elcserélt életek

1928.tavaszán egy anya, Christine Collins legszörnyűbb rémálma vált valóra: eltűnt a kisfia. Néhány hónappal később akár happy end is lehetne a történet vége, hiszen előkerült a kisfiú. Csakhogy ő mégsem Christine eltűnt gyermeke. Bizonyíthatja igazát egy egyedülálló, fiatal anya az 1920-as évek Amerikájában? És vajon előkerül valaha a fiú?

Forrás: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.