2019.04.03. 15:32:03 8108 276

Kucsmagomba napokat rendeznek a Természettudományi Múzeumban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz első hírnökei közé tartozó kucsmagombák megjelenése alkalmából egész napos családi programokkal várják a látogatókat a Természettudományi Múzeumban április 5. és 7. között.

Kucsmagomba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kucsmagomba

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyarhoni Gombász Egylet közös rendezvényén szerepel gombakiállítás és gombaszépségverseny, lesznek gombabemutatók, szaktanácsadás, a legkisebbeket pedig gyereksarokkal várják a szervezők - közölte a múzeum.

A közlemény szerint a kucsmagomba napok alkalomból nyíló gombakiállításon a tavaszi gombafajokat mutatják be az érdeklődőknek. A tárlat anyagában nem csak élő gombák, hanem élethű gombamúmiák, fagyasztva-szárított (liofilizált) nyári és őszi gombafajok is szerepelnek.

A programok között lesz gombaszépségverseny is, amelyre a helyszínen nevezhetnek a látogatók saját gombájukkal. A versenyben résztvevő, kiállított gombák közül a látogatók szavazatai alapján hirdetnek győzteseket vasárnap délután. A több napos eseményen szakértők segítségével határozzák meg a látogatók által hozott gombákat vagy akár szaktanácsot adnak az elkészítésükhöz. A szakértők a gombák szabad szemmel nem látható részleteit mikroszkóp segítségével kivetítőn is megmutatják az érdeklődőknek, a gombaszimat szonda segítségével pedig az érdeklődők egy-egy gombafajra jellemző illatú vegyületmintát megszagolva kitalálhatják, hogy az vajon melyik gombához tartozik.

A múzeum közleménye szerint a kucsmagombák a tavasz első hírnökei közé tartoznak, könnyen felismerhetőek sárgásbarna vagy szürkésbarna színű, többnyire méhsejtszerű üregekből álló süvegükről és fehéres, szemcsés tönkjükről. A kucsmagomba fajok üreges termőtestei ízletesek, igazi csemegének számítanak.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...