2018.03.26. 08:26:52 13629 446

Közeleg a jó idő, támadnak a legyek! – Így védekezz ellenük!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz, a jó idő egyik igencsak pozitív hozadéka, hogy szinte egész nap nyitva lehet az ablak, hiszen csakúgy áramlik be a friss, madárcsicsergős levegő odakintről. Ám – mint oly sok minden másnak – ennek is megvan a kissé kellemetlen, vagyis inkább szemtelen oldala.

Légy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Légy

Mert a levegőn kívül egyéb hívatlan vendégek is bekukkanthatnak hozzánk. És ha egyszer „belépnek” otthonunkban, nem egykönnyen távoznak! Ráadásul össze-vissza „tipornak” mindent, apró talpacskáikkal beszennyezik a padlót, széket, kanapét, asztalt. Bizony, az apró méretű, ám annál szemtelenebb legyekről van szó, akik ide-oda röpködve keserítik meg mindennapjainkat. Mit tehetünk, ha ilyen hívatlan vendég érkezik hozzánk?

Legyek ellen hatásos!

Néhány tipp segítségével távol tarthatod ezeket a kis szemteleneket a lakástól!

Csináld magad!

Készíts otthon Te magad légypapírt! Végy egy itatós papírt, kend be egy kis szörppel, és borssal, majd akaszd ki olyan helyre, ahol Te nem, de a legyek biztos nekiütköznek.

Vesd be a növényeket!

Olyan növényeket tarts, melyeket a legyek nemigen kedvelnek. Ilyen lehet a ricinus, vagy az isteni illatú orgona.

Hogy „olajozottan” működjenek a dolgok!

Ha biztosra akarsz menni, növények helyett bevetheted az illóolajakat is! A citromolaj, a ricinus vagy a babérolaj pár cseppje elűzi a „pofátlan” vendégeket!

Ki nem állhatják!

Ha biztosra akarsz menni, vesd be a jó öreg ecetet! Tegyél egy kis tálkába az ablakba, vagy a fűtőtestre, és garantáltan „légytelen” lesz az otthonod!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...