2020.03.23. 17:48:43 7979 275

Koronavírus kismamaként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kisbaba érkezése a családba mindig nagy boldogsággal, izgalommal jár. Utóbbiból valószínűleg kicsit több is jut az éppen gyermeket váróknak, hiszen járvány idején átrendeződnek a dolgok.

Várandósság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Várandósság

Akik néhány hete, hónapja még a pozitív tesztnek örültek, most aggodalommal vegyes boldogsággal néznek az előttünk álló hónapok elé. Mi lesz a vizsgálatokkal? Hogyan alakul majd a szülés? A kérdések többségére még nincs konkrét válasz, hiszen minden attól függ, hogyan alakul a helyzet kishazánkban, és a világban egyaránt.

Mi az, amit kismamaként megtehetünk ebben a helyzetben?

  • Az első, és talán legfontosabb, hogy várandósként fogadjuk meg a legáltalánosabb és egyben legfontosabb tanácsot: maradjunk otthon!

  • Több helyen lehetett azzal kapcsolatban tájékoztatót olvasni, hogy a várandósoknak mire is érdemes odafigyelni. Egyelőre az alapvető, általános higiéniai szabályok betartásán túl (ezekről bővebben itt olvashatsz) egyebet ebben a más állapotban sem tudunk tenni, de fontos, hogy ezeket mindenképpen betartsuk!

  • Az eddigi tapasztalatok alapján a kismamák nem tartoznak a fokozottan veszélyeztetett csoportba, már ami a vírusra való fogékonyságot illeti. Ám a várandósság az immunrendszer szempontjából egy megváltozott állapot, a fokozott odafigyelés ezért is fontos!

  • Érdemes időben tájékozódnunk, pláne, ha a várandósság azon szakaszában vagyunk, amikor fontos vizsgálatok várnak ránk.

  • Ugyanígy fontos érdeklődnünk abban az esetben is, ha gyógyszer használatára kényszerülünk várandósságunk alatt. Mikor tudjuk felíratni a gyógyszert, melyik patikában áll rendelkezésünkre az adott szer?

  • Legyünk türelmesek! Ez a helyzet mindannyiunkra nagy terhet ró most, de az egészségügyben dolgozókból vesz ki most a legtöbbet. Legyünk velük szemben türelmesek, kövessük az ő utasításaikat, segítsük ezzel is a munkájukat.

  • Ne hagyjuk, hogy a pánik elrontsa az örömünket! Figyeljünk oda, de közben várjunk boldogan, örömmel a kisbabánkat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...