2020.03.19. 15:27:20 14143 339

Koronavírus: Így használd jól a maszkod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csak akkor ér valamit a félálarc részecskeszűrő maszk, ha jól használod. Akkor viszont komolyan javítja az esélyt a vírusok kikerülésére, így, ha veszélyeztetett korosztályba, vagy egészségügyi állapotba tartozunk, érdemes felszerelkeznünk. Olvass tovább, hogy hatékonyan tudd használni a FFP3 maszkod!

Maszk, egészségügyi maszk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maszk, egészségügyi maszk

Felhelyezés

A maszk csak akkor egészséges, ha megfelelő körültekintéssel járunk el, amikor felvenni készülünk. Mindenképpen tiszta, steril kézzel nyúljunk csak hozzá. Tehát az első lépés egy rendkívül alapos kézmosás, fertőtlenítő hatású szappannal, vagy önmagában használható kézfertőtlenítővel.

Ezt követően az arcunkra tehetjük a maszkot, de igyekezzünk a külső részét nem érinteni, hiszen a szűréskor fennakadt részecskék kívül gyűlnek össze. A felvételt követően illesszük az orrnyergünkre a fölső részét, úgy, hogy tökéletesen fedje az orrunkat és szájunkat egyaránt. Figyeljünk rá, hogy a maszk széle mindenhol tökéletesen illeszkedjen az arcvonalunkhoz. Ezt tükör segítségével ellenőrizhetjük, de másik személy segítségét is kérhetjük. Az orrnyereg mellett és az áll két oldalán vannak a kritikus pontok, amikhez az illesztés nem mindig sikerül elsőre. Ásítást, köhögést követően pedig igazítást követelnek.

Meddig maradhat?

Ha sikerült feltennünk a maszkot, még nem vagyunk védve az idők végezetéig. Általában 4 óránként javasolt cserélni, de akár ennél hamarabb is, ha kezd átnedvesedni. Amikor eljön a csere ideje, a műveletet ismét kézmosás előzze meg!

Eltávolítás

A maszk eltávolításánál is körültekintőnek kell lenni. Előtte is mossunk kezet, illetve amikor levesszük, mert hazaértünk, vagy le kell cserélnünk, nagyon figyeljünk rá, hogy a külső részét ne érintsük. Ezt követően dobjuk ki egy lefedhető, zacskóval bélelt szemetesbe. Mossunk alaposan kezet, majd szükség esetén a fenti módon tegyünk fel új maszkot. Ezeket az eldobható maszkokat soha ne használjuk kétszer, akkor sem, ha időközben kiszáradt.

Kell-e egyáltalán maszkot használnunk?

Jelenleg ez mindenkinek az egyéni döntése, de vannak alapelvek, amiket érdemes átgondolni.

Először is, amikor csak lehetőségünk van maradjunk otthon. Ott nem kell maszkot viselnünk sem. Különösen igaz ez arra az esetre, ha megbetegedtünk!

Otthonunk biztonságát hátra hagyva akkor érdemes maszkot húznunk, ha betegek vagyunk, esetleg kifejezetten veszélyeztetetteknek számítunk korunk vagy egészségügyi állapotunk miatt.

Szintén tegyünk fel maszkot a szabályok betartásával, ha fertőző beteggel kell kapcsolatba lépnünk, vagy feltételezhetően egy helységben fogunk vele tartózkodni.

Egészséges embernek azonban a készlethiányra tekintettel nincs értelme maszkot hordania. Az otthoni felhalmozásnak, fölösleges használatnak köszönhetően elképzelhető, hogy azoknak nem jut megfelelő védelem, akiknek szüksége volna rá. Ezáltal a vírus tovább terjedhet és végül mi is könnyebben kerülünk vele kapcsolatba és betegedhetünk meg.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...