2022.11.02. 09:15:00 6588 253

Kopottból újszerűt? Ess neki a szőnyegeknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bolyhosabb és puhább szőnyegre vágysz? Felejtsd el a szőnyegvásárlást, ehelyett frissítsd fel azt! A talpalávaló ráncfelvarrásához több praktika is létezik. Itt vannak a régi és új tippek egy helyen!

Szőnyegtisztítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőnyegtisztítás

Túl vagy már az őszi nagytakarításon, de a karácsony előtti házfrissítés még odébb van? Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra, folytasd a zónázást az igénybe vett szőnyegeiddel!

Mélytisztítás

Egy jól szellőző helyen keverjünk bele egy liter vízbe egy csésze ammóniát. Egy nedves rongyot mártsunk bele, alaposan csavarjuk ki, hogy ne áztassa el a szőnyeget. A dörzsölés után hagyjuk megszáradni. Három fontos dolgot jegyezzünk meg a művelet előtt:
1. Egy kevésbé látható helyen végezzünk előzetes próbát.
2. Gyapjúszőnyegen nem használjuk ezt a keveréket!
3. A tisztítás során hordjunk kesztyűt!

Fakó helyett fénylő!

A sós víz csodákat tesz a színekkel, ehhez csupán csak egy szivacsot kell belemártanunk, hogy azzal dörzsöljük át a szőnyeg szálait. Ezután a szokott módon mossuk ki a szőnyeget, hogy teljesen felfrissülhessen.

Elektromos töltés megszűntetése

A statikus elektromosság a szőnyegen keresztül is megtréfálhat minket. Három csésze vizet keverjünk össze fél csésze folyékony öblítővel, aztán öntsük át egy spriccelős palackba. Fújjuk le vele a szőnyeget. Ez a keverék másik hatása a szagtalanítás, így két legyet üthetünk egy csapásra.

Összetömődött szőnyegszálak fellazítása

Szűntessük meg a bútorlábak alatti mélyedéseket egy villa segítségével! Egyszerűen csak keféljük át a villával a megfelelő irányban a szálakat. Ha nagyon össze van töpörödve, hagyjunk rajta egy jégkockát, így a rostszálak kitágulnak.

A foltok eltávolításában pedig egy fürdőszobai barát siet a segítségünkre: Elő a szárazsamponnal!

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?