2020.04.01. 17:17:19 10453 304

Könnyed húsvéti menü: Nemcsak a hús -és cukorkerülők ízlése szerint!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy gondolom, nagy szükséges lesz most arra, hogy tartsuk a húsvéti hagyományokat, ezzel is színesítve most a napjainkat: Boldogan dugjuk el a színes tojásokat - a lakásban, amit a gyerekek majd a locsolás után kutathatnak fel. Gyönyörködjünk a pompásan megterített asztalban, amin az ilyenkor szokásos húsos étkek mellett idén legyen valami könnyedebb ünnepi étel is!

Gesztenye leves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gesztenye leves

Nem csak azoknak szeretnénk ötletet adni, akik bizonyos okokból húsmentesen táplálkoznak: az étel juttasson mindenkit egészséges vitaminokhoz és ásványokhoz, de persze legyen nagyon finom is!

Cukormentes gesztenyekrémleves - 4 főre

  • 25 dkg (édesítőszeres vagy natúr) gesztenyemassza

  • 8 dl (növényi) tej

  • 1 csomag gluténmentes, vaníliás pudingpor
  • 
4 ek. édesítőszer
  • 
1 kevés vaníliaaroma

  • Opcionálisan: 10 dkg mazsola, 1 kis üveges rumaroma egy kevés tejben, 3 evőkanál (repce)méz

Elkészítés:


A rumaromával ízesített tejbe áztasd be a mazsikat. A gesztenyemasszát törd össze villával. A pudingot keverd ki pár kanál tejjel, majd add hozzá az édesítőt. 
A maradék tejet forrald fel, add hozzá a pudingos tejet folyamatos kevergetés mellett. Végül mehet bele a szétnyomott gesztenye. Főzzük össze 1-2 perc alatt sűrűn kavarva. 
A tűzről levéve keverd hozzá a vaníliát. Ezt követően habosítható fel botmixerrel. Hűtsed le, mert hidegen tálalva finomabb.

Tálaláskor annak, aki kér szórj a leves tetejére a rumos mazsolából. Ha édesebben szeretnék méz is csurgatható a tetejére.

Rusztikus vegetáriánus töltött lepénykék

A tésztához:
 Gyúrj össze 2 bögre lisztet 200 g teavajjal és egy evőkanál vízzel.

Dolgozd össze gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon fel túlságosan, majd gombóccá formálva tedd be a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.

A töltelékhez használj a kedvenc friss zöldségeidből: 
Pl. jó a répa, a spárga, a gomba, az új- és a fokhagyma. A zöldségeket aprítsd fel 2 centis darabokra, és vajon párold meg. Ezután a kiválasztott hagymákkal, továbbá sóval és borssal együtt forgasd bele egy kis olívaolajba.

A tésztából nyújts fél centi vastag, tetszőleges átmérőjű köröket, ezek közepére kanalazz rá a zöldségekből. A körök szélét hajtsd fel úgy, hogy kis táskákat kapj. Ízlés szerint üthetsz egy-egy tojást is a kosárkákba.


Előmelegített, 170 fokos sütőben 10-18 perc alatt készre süthető, a kialakított mérettől függően. A tésztát aranybarnára, roppanóra süsd!

Forrás: egeszsegguru.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...