2019.07.12. 15:03:26 11000 323

Költözz okosan - 5 tipp az egyszerűbb költözködéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ingatlan piac rendszerint fellendül tavasszal és nyáron, így a költözések fő időszaka is a nyár, koraősz. Hogyha nem kollégiumi vagy albérleti 2 utazótáskás költözködésről van szó, akkor bizony ez egy elég fárasztó és sok munkával járó folyamat. Olvass tovább olyan ötletekért, amikkel gördülékenyebbé teheted a költözést!

Lakásvásárlás, kulcsátadás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakásvásárlás, kulcsátadás

Mindent szerezz be jó előre

A csomagoláshoz legjobb a banános karton, amit a kereskedelmi láncoknál általában el lehet kérni. Masszív, a mérete könnyen fogható és általában jól megrakva is még el lehet bírni, egységes mérete miatt pedig jól lehet tornyozni. Ezen kívül szükséged lehet még sittes zsákokra a ruháknak és ágyneműknek. Ezeket barkács boltokban szerezheted be. Illetve erős ragasztóra, ollóra, sniccerre és alkoholos filcre, illetve lakkfilcre. A lakkfilc azért jó, mert ugyanolyan tartós, mint az alkoholosfilc, viszont vannak belőle világos színek, például ezüst, illetve fehér, így a fekete zsákokat is tudod feliratozni.

Csomagoló buli, szortírozással

Hívd át a segítőkész haverokat és csomagoljatok együtt. Legyen egy kis rágcsálni való, hűtött üdítő, valami jó zene, és kezdődhet a dobozolás. Nem árt, ha van köztük egy-két erős legény, akik segítenek a nehezebb dobozok, a nagyobb bútorok emelésében is – a csajok kezében pedig a törékeny holmik is biztonságban lesznek. Nagyon jól teszed, ha ilyenkor nyitsz egy sarkot, ahová pakolás közben a már nem szükséges, megunt, fölösleges dolgokat teszed. Ilyenkor ugyanis nem maradnak eldugott kis fiókok, ahol halomra hevernek a „jó lesz még valamire” és a „nem dobom ki, olyan régen megvan már” holmik. Szabadulj meg a fölöslegessé vált holmiktól, ne vidd tovább az új lakhelyedre! Ez a sarok egyben arra is szolgálhat, hogy a csomagolásban segítő barátok kiválogassák belőle azt, ami náluk még jó szolgálatot tesz. Ezáltal nem kell tovább tárolnod például a könyvet, amit soha többé nem vennél le a polcról, hiszen lehet, hogy más szívesen olvassa majd.

Dobozolj úgy, mint egy profi

A dobozolásnál nem elhanyagolható szempont, hogy később képben legyél, mit hová tettél. Ezért a dobozokat sorban számozd fel, a törékenyekre egy T-betűt is tegyél jól látható méretben. A számot tűntesd fel a doboz oldalain és a tetején is, így kupacban felpakolva is jól látható lesz. Vegyél egy füzetet és írd bele, hogy melyik számozott dobozba mit tettél. Ennek köszönhetően akármit keresel pikk-pakk megtalálod majd a füzetben és csak azt az egy dobozt kell felbontanod. A számozás még két dologban segít. Egyrészt pontosan tudni fogod, hogy melyik dobozban vannak konyhai, hálószobai vagy épp fürdőszobai dolgok, és egyből a megfelelő helységbe vitetheted a költöztetőkkel. Másrészről rajtad kívül senki más nem fogja tudni, hogy melyikbe mit raktál, így nem növeled a kísértést, hogy egy-egy doboz valahogy „eltévedjen” az idegen költöztetők kezéből.

Csomagolj ágyneműbe

A törékeny holmiknak nem kell külön csomagolóanyagot beszerezned, ha ágyneműket, huzatokat és törölközőket teszel közéjük. Így azt a helyet is hasznosan kitöltheted, ahol egyébként buborékfólia vagy összegyűrt újságpapír lenne, és a textileknek sem kell annyi zsák.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Áfonyás-kókuszos süti, mert itt a nyár!

Az áfonya a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse, amely frissítő ízével és élénk színével varázsolja el az ízlelőbimbókat. Az áfonyából készült sütemények különleges helyet foglalnak el a sütés szerelmeseinek szívében. Ezek a sütemények nemcsak finomak, hanem a nyár hangulatát is magukkal hozzák minden egyes falatban.

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.